Hotel CentreVille evakuisan zbog dojave o bombi, uhapšen Baranin

Kako saznaju "Vijesti", Baranin je prilikom bjekstva u pravcu Zabjela kod Krivog mosta
18681 pregleda 2 komentar(a)
Ispred hotela CentreVille, Foto: Filip Roganović
Ispred hotela CentreVille, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.05.2019. 19:50h

Hotel CentreVille u Podgorici evakuisan je večeras zbog dojave o bombi, kada su službenici obezbjeđenja oko 19 sati dobili informaciju da je u hotelu postavljena eksplozivna naprava.

Zbog lažne dojave je, kako saznaju "Vijesti", uhapšen Farik Joha iz Bara, prilikom bjekstva u pravcu Zabjela kod Krivog mosta.

Iz Uprave policije je saopšteno da je pregledom hotela i šireg lica mjesta utvrđeno da nema eksplozivne naprave, kao i da je zbog lažne dojave uhapšen F.J. (27) iz Bara.

Iz policije sumnjaju da je uhapšeni dojavio da se u hotelu nalazi bomba dok je bio u kafeteriji tog hotela, nakon čega je napustio objekat.

"Tokom protivdiverzionog pregleda i preduzimanja mjera i radnji službenika Grupe za protivdiverzionu zaštitu, koja je ovom prilikom koristila pse posebno obučene za pronalaženje eksploziva, nije pronađena eksplozivna naprava. Nakon pregleda utvrđeno je da je prostor objekta hotela Centre Ville bezbjedan za boravak građana", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac, a kriminalistička obrada je u toku.

Iz PR službe hotela je "Vijestima" nakon evakuacije saopšteno da se radilo o lažnoj dojavi.

"S obzirom da je bezbjednost gosta uvijek na prvom mjestu, svi gosti su odmah evakuisani", kazali su "Vijestima" iz PR službe hotela.

Dodali su da su gosti hotela nakon evakuacije smješteni u obližnje ugostiteljske objekte, kao i da su nakon informacije da se radi o lažnoj dojavi, počeli da se vraćaju u hotel.

Serija lažnih dojava i prije dvije godine

Podgorički lokali i hoteli su i ranije bili meta lažnih dojava o postavljenim bombama.

Samo tokom 2017. godine u više navrata diskoteka "Beagle" je pražnjena zbog dojava o postavljenim bombama.

Tih dana lažna dojava je izazvala uzbunu i u šoping molu "Delta siti" i hotelu "Hemera" u centru grada.

U aprilu iste godine i hotelu CentreVille je stigla dojava o postavljenoj bombi, nakon čega je PC "Kapital plaza" ispražnjen.

Hotel "Hilton" je zbog lažne dojave evakuisan u aprilu 2017. godine.

Bonus video: