"Iskrvarićeš kao i tvoj drug gore u njivi"

Iz Osnovnog državnog tužilaštva, “Vijestima” je saopšteno da je saslušan Šekularac i više svjedoka uključujući ljekara Erovića, ali da u cilju istrage ne mogu da saopšte nikakve detalje
17305 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.04.2019. 08:58h

Srpski državljanin Ljubomir Lazić (46) optužio je službenika bjelopoljskog Centra bezbjednosti Milorada Šekularca da mu je prijetio i pokušao od njega da iznudi iskaz dok je ranjen ležao u bjelopoljskoj bolnici.

Policajac Šekularac saslušan je prije par dana u Osnovnom tužilaštvu Bijelo Polje u svojstvu svjedoka, a po krivičnoj prijavi Lazića koji ga je optužio da je počinio krivično djelo - iznuđivanje iskaza.

Četrdesetšestogodišnjak iz Srbije bio je u društvu zemljaka Željka Pavkova (46), kada je ovaj ubijen 13. avgusta prošle godine, u Potkrajcima kod Bijelog Polja.

Lazić je tada ranjen.

Za ubistvo Pavkova optužen je Bjelopoljac Elvis Ćatović (36).

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Ćatović je istovremeno pokušao ubije Lazića.

Lazić takođe odgovara za pokušaj ubistva Ćatovića.

Saslušanje bjelopoljskog policajca uslijedilo je nakon što se srpski državljanin u februaru žalio vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

“Državno tužilaštvo u Bijelom Polju načinilo je više propusta u slučaju pucnjave u Potkrajcima, u cilju da se pomogne Ćatoviću jer je ranio Pavkova i Bjelopoljcu Safetu Koliću”, navodi Lazić.

On dodaje da su mediji pisali da je Kolić mučio Željka (Pavkova) do smrti.

Kao dokaz da je Bjelopoljac Kolić bio na licu mjesta prije policije, navodi svjedočenje Elvisovog oca Refika Ćatovića, kao i samog Kolića: “Koji je do detalja opisao položaj pokojnog Željka, što ukazuje da je isti bio iznad Željkovog tijela”.

Navodi da Tužilaštvo još nije utvrdilo ko je nanio pokojnom Željku teške tjelesne povrede opisane u obdukcionom nalazu, koje su uzrokovale smrt, kao ni činjenicu - da li bi Željko bio živ da je policija na vrijeme pozvana.

Dodaje da se u tom slučaju ne radi o tome da je neko planirao nečiju likvidaciju, već da je riječ o dogovoru njih dvojice da se nađu i razgovaraju “o nekim zaostalim stvarima”.

Naglašava da kod sebe nije imao oružje.

Ponavlja da je riječ o namještenom slučaju, u čemu je učestvovala bjelopoljska policija - u sprezi sa Ćatovićem i Kolićem.

Ističe da je u bolničku sobu u koju je zbrinut nakon događaja, uletio Šekularac i zamolio prisutne ljekare i tehničare da ih ostave same.

“Šekularac me nije ni pitao šta se desilo, već je tražio da priznam ko nas je poslao da ubijemo Ćatovića.

Kada sam odbio, još se više ostrvio na mene dok sam ja umirao, rekao mi je: ‘Iskrvarićeš kao i tvoj drug gore u njivi’ i tada je u sobu uletio doktor Erović, koji ga je istjerao napolje”, kazao je Lazić.

Tvrdi da o tome mogu da posvjedoče i snimci sa nadzornih kamera.

Lazić na kraju obraćanja Stankoviću ističe da je uplašen od moćne ekipe koja je povezana sa policijom i dijelom tužilaštva.

Saslušan i ljekar, Lazić nije došao

Iz Osnovnog državnog tužilaštva, “Vijestima” je saopšteno da je saslušan Šekularac i više svjedoka uključujući ljekara Erovića, ali da u cilju istrage ne mogu da saopšte nikakve detalje.

Lazić se, međutim, nije pojavio na saslušanju u svojstvu oštećene strane.

Saopšteno je i to da je postupak u fazi izviđaja, i da će se tužilaštvo prema ovom predmetu odrediti nakon svih istražnih radnji

Kolić: To su zlonamjerne podmetačine

Bjelopoljac Safet Sako Kolić kazao je za “Vijesti” da nije akter događaja u selu Potkrajci ni u jednom smislu.

Tvrdi da nije bio na licu mjesta u vrijeme pucnjave, što je već istraženo.

“Sva istina je da je Ćatović zaposlen u mojoj firmi ‘S gradnja komerc’ i da radi odgovorne poslove. Poznato mi je da su mu prije ovog događaja upućivane prijetnje od ljudi za koje se sumnja da su iz Bijelog Polja. Na lice mjesta nisam bio, jer kada sam stigao kod kuće Ćatovića, koja se nalazi u blizini, policija je već obezbjeđivala lice mjesta i nikom nije dozvoljavala da priđe. I Hitna pomoć je već bila obavila svoj dio posla”, kazao je Kolić.

Istakao je da nije tačno da je u bilo kakvoj “sprezi sa policijom ili tužilaštvom”.

“Tvrdim da su to zlonamjerne tvrdnje i obične podmetačine, u cilju omalovažavanja crnogorskih državnih organa i odvlačenje pažnje sa postupka u nekom drugom pravcu. Pavkova i Lazića ne poznajem”, rekao je on.

Bonus video: