Jermen traži da mu policija vrati luksuzni "mercedes"

Jengojan kaže da je greškom ostao bez vrijednog vozila
10295 pregleda 16 komentar(a)
Mercedes G klasa (ilustracija), Foto: Assets.mbusa.com
Mercedes G klasa (ilustracija), Foto: Assets.mbusa.com
Ažurirano: 30.04.2019. 08:56h

Jermenski državljanin Karen Jengojan zatražio je od nadležnih državnih organa da mu vrate luksuzni “mercedes” G klase, koji mu je oduzet prije tri mjeseca.

Strani državljanin tvrdi da je bez vrijednog automobila ostao zbog apsurdne situacije.

Taj biznismen sa porodicom dugo živi i radi u Budvi.

Kazao je da je vozilo legalno kupio u Rusiji i da posjeduje kompletnu dokumentaciju o tome.

Prema njegovim riječima, automobil je bio na ruskim registarskim oznakama i gotovo godinu ga je u Crnoj Gori vozio bez ikakvih problema.

Međutim, problem nastaje, kako je kazao, kada je odlučio da džip proda crnogorskom državljaninu M.B.

Objasnio je da je tom čovjeku dao da isproba automobil i provoza ga po Budvi.

“Dok je vozio automobil, M.B. je zaustavila saobraćajna policija iz Budve i oduzela automobil radi provjere zbog sumnje u povezanost za inkriminisano djelo. Obraćamo se policiji da nam odogovori o kakvom se krivično djelu radi i dobijamo odgovor da je riječ o provjeri”, kazao je pravni zastupnik jermenskog državljanina, advokat Dimitrije Dapčević.

On je istakao da je automobil potpuno regularan i da ga je vlasnik dovezao iz Rusije.

Dapčević dalje pojašnjava da su policijske provjere trajale dva mjeseca i da je tada utvrđeno da vozilo nije povezano sa bilo kakvim krivičnim djelom.

Tada, rekao je, dobijaju obvještenje da je slučaj predat Sudu za prekršaja, koji je pokrenuo postupak protiv M.B. zbog carinskog prekršaja.

“Sud za prekršaje iziriče M.B. kaznu od 750 eura, kao i mjeru oduzimanja automobila. Od M.B. smo dobili izjavu da mu je u sudu rečeno da će kazna iznositi 150 eura. Smatramo da se ovo ne može podvesti pod carinski prekršaj”, kazao je Dapčević, koji je uložio na tu odluku suda žalbu.

On, međutim, tvrdi da je problem što se M.B. odrekao prava na žalbu prilikom potpisivanja rješenja, u kojem nije navedeno da li se vozilo trajno ili privremeno oduzima.

Džip je odvezen u Podgoricu u Upravu za imovinu

Bonus video: