Još nije počelo suđenje policajcima, optuženima za zlostavljanje mladića u centru Podgorice

Dvojica policajaca ranije nijesu prihvatili pregovore sa tužiocem i njima se sudi za zlostavljanje dva mladića u centru Podgorice u februaru prošle godine
2559 pregleda 3 komentar(a)
Ispred lokala “Bajica” u centru Podgorice, Foto: YouTube
Ispred lokala “Bajica” u centru Podgorice, Foto: YouTube

Za septembar je odgođen početak suđenja dvojici policajaca Vukomanu Marašu i Milošu Bečanoviću, jer se branilac Bečanovića, advokatica Maja Zeković nije pojavila na jučerašnjem pretresu.

Nakon što je Bečanović sudiji Radu Ćetkoviću rekao da je bolesna, sudija je konstatovao da će mu ovaj put izaći u susret, ali da advokat mora opravdati svoj izostanak, a ne obraćati se sudu preko optuženog.

Dvojica policajaca ranije nijesu prihvatili pregovore sa tužiocem i njima se sudi za zlostavljanje dva mladića u centru Podgorice u februaru prošle godine.

Ni oštećeni se nijesu pojavili na zakazanom suđenju, a sud je ranije izdao naredbu za njihovo prinudno dovođenje u sud.

“ Policija nije postupila po naredbi i nije obavijestila sud o razlozima”, naveo je sudija.

Policajci Mladen Vujović, Slavko Furtula i Marko Stojanović su se u februaru nagodili da robijaju po dva i po mjeseca zbog zlostavljanja mladića.

Za to krivično djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Nakon što su mediji objavili snimak prebijanja koje su zabilježile sigurnosne kamere, tužilaštvo je pokrenulo postupak.

Na snimku se vidi kako petorica policajaca rukama i nogama tuku trojicu mladića. Policajci, međutim, tvrde da su ih mladići provocirali, vrijeđali i oglušili se o policijska naređenja.

Bonus video: