Jović: Ne znam zašto je policija dolazila

Prema saznanjima “Vijesti” pretres i izuzimanje poslovne dokumentacije advokatice nije povezano sa stečajnim postupcima u kojima je postupala, a uključena je u veliki broj predmeta u vezi sa likvidacijom preduzeća
22292 pregleda 14 komentar(a)
Da li je oštetila državu: Snežana Jović, Foto: Privatna arhiva
Da li je oštetila državu: Snežana Jović, Foto: Privatna arhiva

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pretresli su prije dvije noći kancelariju podgoričke advokatice Snežane Jović i izuzeli njenu poslovnu dokumentaciju.

“Vijestima” je iz vrha Uprave policije rečeno da istražuju da li je Jovićeva nezakonitim povratom poreza na dodatu vrijednost oštetila državu za više desetina hiljada eura. Jovićeva je juče “Vijestima” rekla da ne zna zbog čega je policija pretresla njenu kancelariju.

“Ne bih ništa komentarisala i ne znam zašto su dolazili”, kazala je ona.

Prema saznanjima “Vijesti”, njena kancelarija pretresena je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Dokumentaciju koju su izuzeli policajci, pregledaće i vještaci ekonomske struke SDT-a.

Prema saznanjima “Vijesti” pretres i izuzimanje poslovne dokumentacije advokatice nije povezano sa stečajnim postupcima u kojima je postupala, a uključena je u veliki broj predmeta u vezi sa likvidacijom preduzeća.

Kao stečajni upravnik Ski-centra “Durmitor” prije tri godine prodala je žabljački hotel “Durmitor” kompaniji “Adriatic Properties”, grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Njegovu ponudu ocijenila je najboljom od pet prispjelih na 19. oglasa koliko ih je stečajna uprava raspisala od 2013. do 2016. godine...

Na prvom oglasu početna cijena bila je 6,55 miliona eura, a posljednja je iznosila 643.740 eura. Statisova firma za hotel je ponudila 650 hiljada eura, a kupac se obavezao da u rekonstrukciju hotela, u naredne tri godine, uloži deset miliona eura.

Jovićeva je godinama među pet - šest stečajnih upravnika koji dobijaju u rad stečajne predmete sa najvrednijom imovinom, a u Privrednom sudu djeluje aktivno i kao advokatica stečajnih uprava u više stečajnih ili parničnih postupaka.

Bila je stečajna upravnica firme “Nega turs Montenegro”, koja u vlasništvu ima uknjižen nezavršen hotel “As” u Peraziću dolu... Kao advokatica zastupala je stečajnu upravu “Pobjede”, “Radoja Dakića”...

Suvlasnik firme “Mall group” u stečaju Goran Rašović podnio je u prvoj polovini ove godine krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv nje, ali i stečajnog sudije Privrednog suda Miodraga Anđelića, vještaka ekonomske struke Saše Zejaka, optužujući ih da su fabrikovali izvještaje kojih prethodnih godina nije bilo u spisima predmeta na kojima su radili.

“Mall group” je u stečaju od marta 2016. godine. Firma se bavila izgradnjom stambenih i nestambenih objekata, a stečaj je pokrenut zbog nevraćanja kredita. Kada je Rašović pokrenuo parnicu u Privrednom sudu protiv države i stečajne upravnice “Mall group” Sanje Lješković, advokatica tužene u toj parnici bila je, takođe, Jovićeva.

Predsjednik “Atlas grupe” Duško Knežević, za kojim je raspisana potjernica, više je puta u prvoj polovini godine saopštavao da “stečajna kriminalna grupa” želi da mu otme imovinu u Herceg Novom preuzimanjem “Meljine kompleksa” i Opšte bolnice “Meljine”.

Više puta ponovljao je optužbe da je u toj grupi, pored predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanić, privremenog stečajnog upravnika “Meljine kompleksa” Saše Zejaka bila i advokatica Jović.

Bonus video: