Juretić i Bošković negirali da su tražili mito Neneziću

Nenezić nije prisustvovao ročištu zbog zdravstvenih razloga
12671 pregleda 26 komentar(a)
Juretić i Bošković, Foto: Screenshot
Juretić i Bošković, Foto: Screenshot
Ažurirano: 11.12.2019. 15:56h

Uhapšeni građevinski inspektori Vladan Juretić i Zoran Bošković negirali su danas u kotorskom Osnovnom sudu da su tražili mito biznismenu Bošku Neneziću, saznaju "Vijesti" nezvanično.

U tom sudu danas je održano ročište za potvrđivanje optužnice, koju je protiv suspendovanih službenika Ministarstva održivog razvoja i turizma i investitora iz Budve podiglo kotorsko Osnovno tužilaštvo.

Portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Špiro Pavićević, saopštio je "Vijestima" da je će odluka biti donijeta u zakonskom roku.

Pavićević je rekao da su Juretić i Bošković na ročište za potvrđivanje optužnice sprovedeni iz Istražnog zatvora u Spužu, a da zbog zdravstvenih razloga ročištu nije prisustvovao Nenezić, kog je u sudnici zastupao branilac, advokat Nikola Kavedžić.

Pavićević je ranije "Vijestima" rekao da je građevinskim inspektorima nakon podizanja optužnice pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva.

Pavićević je tada pojasnio da su spisi predmeta dostavljeni krivičnom vanraspravnom vijeću kotorskog suda 29. novembra, odnosno istog dana kada su im i stigli iz kotorskog Osnovnog tužilaštva.

“Radi kontrole i potvrđivanja optužnice i produženja pritvora u odnosu na okrivljene Bošković Zorana i Juretić Vladana”, kazao je Pavićević.

Istakao je da je dvojici službenika pritvor određen do dalje odluke suda.

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma optuženi su za primanje mita, a Boškoviću se na teret stavlja da je počinio i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju.

Investitor iz Budve optužen je za davanje mita.

Njegov branilac, advokat Nikola Kavedžić kazao je “Vijestima” da će tokom rasprave prigovoriti optužbama koje se Neneziću stavljaju na teret, jer zakon predviđa da krivične odgovornosti bude oslobođen onaj ko prijavi krivično djelo prije nego ga nadležni otkriju.

Inspektori iz Budve uhapšeni su tek nakon što je na Televiziji Vijesti emitovan snimak podmićivanja, iako je krivična prijava protiv njih podnijeta mjesecima ranije.

Iako su im lisice na ruke stavljene po nalogu višeg državnog tužioca Zorana Vučinića, predmet je nedugo nakon toga proslijeđen njegovim kolegama u Kotoru, koji su i podigli optužnicu.

Kavedžić je kazao da će tražiti da se predmet vrati Višem tužilaštvu, a potom i Višem sudu, kao stvarno nadležnom.

Bonus video: