Knežević: Da li je Stanković rekao sinu da me kontaktira?

"Kad je već tako pošten odakle plaća sinu putovanja po svijetu i najluksuznije hotele. Moraće i da kaže kako me je njegov sin kontaktirao da bi on, umjesto Nenada Vujoševića, ubuduće odnosio novac ocu i ostalim tužiocima?"
26957 pregleda 20 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Srdan Kosović
Duško Knežević, Foto: Srdan Kosović
Ažurirano: 16.09.2019. 18:43h

Očigledno je da Crna Gora više nema tužilaštvo, kazao je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, povodom izjava predstavnika Tužilaštva na današnjoj konferencijiza novinare.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković danas je kazao da neće uspjeti da ga diskredituju i pozvao nadležne da utvrde istinu u slučaju optužbi koje je iznio Knežević.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je više službenika iz državnih institucija bilo u organizovanoj kriminalnoj grupi, da su "neki od njih hapšeni, a da da će neki tek biti hapšeni".

"Osoba koja se predstavlja kao Vrhovni državni tužilac danas je pobjegla sa konferencije za medije. Tu osobu, koja se odaziva na Ivica, koliko god bježao, čeka "marica". Kao što se u ovoj današnjoj Crnoj Gori neznalice bez radnog staža i ijednog zarađenog eura u realnom sektoru bave ekonomijom, tako tužilaštvo vode korumpirani pioni mafije", saopštio je Knežević.

Dodaje da upozorava tužilaštvo "da će i oni biti do kraja razotkriveni ako ne počnu konačno da rade svoj posao".

"I prestanu da, slušajući gospodara, progone moje zaposlene i moje rođake. Sada će se morati suočiti sa posljedicama svojih postupaka, svoje korumpiranosti i gramzivosti, svog kukavičluka, svog kriminala i svog puzanja pred šefom mafije. Umjesto da čiste Crnu Goru od mafije, i oni su postali dio truleži".

Knežević je naveo i da će Stanković "koliko god bježao, svakako morati da odgovori odakle mu sve nekretnine i luksuzna vozila".

"Kad je već tako pošten odakle plaća sinu putovanja po svijetu i najluksuznije hotele. Moraće i da kaže kako me je njegov sin kontaktirao da bi on, umjesto Nenada Vujoševića, ubuduće odnosio novac ocu i ostalim tužiocima? Da li je on nagovorio svog sina da mi se obrati sa tim zahtjevom. Je li mu bilo malo skoro milion eura za protekle godine? Ivica Stanković i svi ostali iz tužilaštva koji su danas stali pred kamere moraće da kažu kako to, ako su već znali da je Nenad Vujošević uzimao pare, da reaguju tek nakon što se pojavi snimak? Ništa nijesu preduzeli duže od godinu, čak su navodno imali podatke da je korumpirao jednog tužioca. A Vujošević je sve vrijeme sekretar Tužilaštva koji ima pristup važnim informacijama. To je još jedan skeč u režiji glasovitog tajnovidca Milivoja Katnića. On drži Vujoševića na mjerama i pušta ga da korumpira tužioca, da ovaj donese nezakonito rješenje, pa ga na kraju pušta da napusti Crnu Goru".

Knežević je rekao i da je Tužilaštvo, "koje je danas samo priznalo korupciju u Tužilaštvu, sada dužno da kaže ko je, pored Stankovića, tužilac koji je primio pare od Vujoševića".

"Pa će onda taj tužilac moći da kaže šta mu je sugerisao Stanković. Sljedeće pitanje je ko je predložio Vujoševića za sekretara, kome je potčinjen, u kakvom je odnosu sa Stankovićem", zaključio je Knežević.

Duško Knežević objavio je sinoć snimak na kom se navodno čuje sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, i koji tvrdi da je od Kneževića uzimao novac i davao ga Vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću.

Bonus video: