Knežević: Postoji šansa da Vujošević postane insajder

Knežević navodi i da je moguće da će se "drugi insajderi pojaviti iz tužilaštva", prema informacijama koje je, kako je kazao, dobio iz tužilaštva
13040 pregleda 12 komentar(a)
Knežević, Foto: AP
Knežević, Foto: AP
Ažurirano: 29.10.2019. 10:08h

Biznismen Duško Knežević smatra da postoji šansa da optuženi sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, Nenad Vujošević, postane insajder koji bi dao "važne informacije o korupciji u tužilaštvu".

"Mislim da postoji šansa da Vujošević postane insajder, s obzirom na ono što su mu obećali kad su ga dovlačili iz Srbije, nisu ništa ispunili i njegovi se advokati, znam iz pouzdanih izvora, osjećaju prevarenim", rekao je Knežević, odgovarajući na pitanje jednog od pratilaca u video obraćanju na Jutjubu.

Knežević navodi i da je moguće da će se "drugi insajderi pojaviti iz tužilaštva", prema informacijama koje je, kako je kazao, dobio iz tužilaštva.

On smatra i da je Vujoševiću ugrožen život u zatvoru, i da su neki zatvorenici pokušali da ga nagovore "za neke dogovore".

"To sigurno radi Katnić, to sigurno radi Čađenović preko svojih zatvorskih agenata kojima obećavaju da će skratiti kaznu, a za prljave stvari koje obavljaju unutar zatvora sa određenim zatvorenicima radi što lakšeg sudskog procesa, kako bi mogli preko lažnih svjedoka da završe suđenje", rekao je Knežević.

Knežević je, odgovarajući na pitanje o poslovnim aranžmanima sa Goranom Sitom Rakočevićem, kazao da je pretresom kuće pod Goricom formalno pretresana kuća Rakočevića. Njih dvojica su se, kako je kazao, dogovorili da Knežević nekoliko godina koristi tu kuću.

"Rakočević je bio dio sistema Atlas grupe, bio je potpredsjednik grupe, zadužen za odnose sa Vladom i za međunarodne kontakte", rekao je Knežević, dodavši da je sa Rakočevićem imao određene poslovne aranžmane u zemlji i inostranstvu.

"Ta kuća je iz nekog poslovnog aranžmana koji smo zajednički imali. Smatram da je Rakočević tu kuću stekao na potpuno legalan način", dodao je on.

Knežević je, govoreći o kandidaturi Siniše Kovačevića i Miomira M. Mugoše na mjesto direktora Poreske uprave, ocijenio da ni jedan ni drugi kandidat nisu rješenje, "a posebno ne Mugoša".

"Znam da je Radoje Žugić uvijek volio da stavi Poresku upravu pod svoju kontrolu, to je navika još iz Ministarstva finansija", odgovorio je Knežević na pitanje pratioca koji je istakao da je Kovačević šura guvernera Centralne banke.

Knežević je poručio i da će se kandidovati za predsjednika države, ukoliko opozicija pobijedi na parlamentarnim izborima naredne godine, i ukoliko riješi svoj status u Crnoj Gori.

Bonus video: