Knežević smatra da ga SDT politički progoni

"Prepoznajem, a donekle i razumijem ogorčenost g. Kneževića, ali i lični utisak i srdžbu da krivični postupak ne znači ništa", navodi, između ostalog, Piperović
7775 pregleda 12 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.12.2018. 19:13h

Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe, čije hapšenje je tražila specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, smatra da ne bi imalo efekta ako bi sada došao da da izjavu, jer ga, po njegovoj ocjeni SDT politički progoni. To je "Vijestima" saopštio njegov branilac, advokat Zoran Piperović.

"Upravo sam razgovarao sa svojim klijentom i rekao mi je da je u Londonu sa porodicom. On ima percepciju da je u pitanju politički progon i otimanje imovine i smatra, da ako bi sada došao da da izjavu da to ne bi imalo efekta. Rekao sam mu da moramo da se fokusiramo na ono za šta će da bude u naredbi o sprovođenju istrage procesuiran, koje će to biti činjenice i da sagledamo kakva će biti opisana njegova krivica i radnja. Ja nisam stranka u postupku da odlučujem o tim potezima, što, kad i kako, jer sam samo stručni pomagač stranke", rekao je Piperović.

Dodao je da je Kneževiću sugerisao da bi bilo najbolje da se sve raspravi u zakonito sprovedenom postupku pred nadležnim organima Crne Gore.

"Prepoznajem, a donekle i razumijem ogorčenost g. Kneževića, ali i lični utisak i srdžbu da krivični postupak ne znači ništa. Sve što ima treba dokazati na mjestu gdje treba, zato ćemo mi aktivno učestvovati u budućoj tužilačkoj istrazi. G Knežević mi je kazao da se niodkoga ne krije, jer za to nema potrebe ali on misli da se radi o nečijem privatnom hiru koji njemu može da nanese nesgledivu štetu", rekao je advokat.

Bonus video: