Ko je prekinuo snimak RTCG: I druga kamera snimila kako Mijatović udara u Otaševića

Javni servis je prije dva dana objavio nepotpun snimak incidenta sa iste kamere, na osnovu kojeg su pojedini mediji tvrdili da nije došlo do fizičkog kontakta između službenika MUP-a i novinara "Dana"
34936 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2019. 17:15h

Snimak i sa druge nadzorne kamere u Tržnom centru "Delta Siti" pokazuje čitavu incidentnu situaciju u kojoj je novinar "Dana" Vladimir Otašević napadnut kada je pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Radio-televizija Crne Gore je prije dva dana objavila nepotpun snimak incidenta sa iste kamere, na osnovu kojeg su pojedini mediji tvrdili da nije došlo do fizičkog kontakta između službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Mladena Mijatovića i Otaševića.

Mijatović je priznao na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu da je imao fizički kontakt sa Otaševićem. On je saslušan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti novinara.

Vijesti su prethodno objavile snimak sa druge nadzorne kamere, na kojem se takođe vidi da je došlo do fizičkog kontakta između Mijatovića i Otaševića.

Iz RTCG su juče saopštili da su tehnički stručnjaci te kuće, a u vezi ranije objavljenog snimka, konstatovali da na njemu nema vidljivih intervencija.

"Ističemo da smo postupili s dužnom pažnjom, te da nijesmo imali razlog da van racionalne sumnje vjerujemo kako snimak koji posjedujemo ne odražava cjelokupnu situaciju u Delti. Tim prije što su tehnički stručnjaci naše kuće konstatovali da na snimku nema vidljivih intervencija. Takođe ističemo da je Televizija Crne Gore u svom prvom Dnevniku, istovremeno objavila i snimak iz Delte koji smo posjedovali i reagovanje Otaševića u kome je navedeno da postoji snimak s druge nadzorne kamere, koji je odgledao glavni urednik Dana Nikola Marković. I taj smo snimak objavili u prvoj informativnoj emisiji, nakon što ga je jutros Dan objavio. Televizija Crne Gore je objavila snimak do kojeg je došla u najboljoj namjeri da se rasvijetli slučaj iz Delte i smatramo da je poslužio kao jedna od kockica u mozaiku, koji su građani mogli da sklope nakon što smo kontinuirano objavili sve informacije o slučaju iz tržnog centra, koje su dostupne cjelokupnoj crnogorskoj javnosti", saopšteno je juče iz RTCG.

Bonus video: