Ko je trebalo da puca u boksera Sjekloću?

Za 10. april odgođeno razmatranje optužnice Specijalnog tužilaštva protiv sedmočlane grupe
20006 pregleda 1 komentar(a)
Bio meta kriminalne grupe: Sjekloća, Foto: Savo Prelević
Bio meta kriminalne grupe: Sjekloća, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2019. 19:29h

Za 10. april odgođeno je razmatranje optužnice Specijalnog državnog tužilaštva, kojom se sedmočlana grupa tereti za pokušaj ubistva Baranina Jova Đurovića, planiranje likvidacije boksera iz Budve Nikole Sjekloće i još dvije osobe.

Istražiteljima je, kako piše u aktima tužilaštva, u rasvjetljavanju tog slučaja pomogao Enzan Ciriković, koji je u cjelosti priznao djelo i opisao kako je postavio eksplozivnu napravu ispod motocikla kojim je upravljao Đurović.

Ispričao je da mu je optuženi Osmanagić obećao 20.000 eura i automobil “audi A-8” ukoliko ubije Đurovića, dok mu je Budvanin Đorđije Cicmil ponudio 50.000 eura za ubistvo boksera Nikole Sjekloće.

Osim Cirikovića i Osmanagića, koji je u bjekstvu, optuženi su još Almir Jahović, za kojim se takođe traga, Darko Milić i braća Nurković - Mirzet i Eldar.

U optužnici piše da su oni postali dio kriminalne organizacije koju je formirala nepoznata osoba.

Opisuje se i kako je Ciriković 27. avgusta prošle godine pokušao da ubije Đurovića.

“Ciriković navodi da mu je Cicmil rekao da nakon ovog ubistva boksera treba da izvrše još dva ubistva, jedno na izlazu iz Budve, a drugo u naselju Rafailovići. Navodi da Cicmil nikada nije pomenuo imena osoba koje treba likvidirati. U odnosu na ubistvo boksera, navodi da je bilo dogovoreno da Milić Darko izvrši ubistvo, za koje vrijeme bi on - Ciriković bio u vozilu kojim bi pobjegli. Samo ubistvo je trebalo da bude izvršeno krajem septembra 2018. godine”, navodi se Cirikovićevo priznanje u obrazloženju optužnice.

Stoji da on nije jedini koji je priznao planove kriminalne grupe - to su uradili i optuženi Eldar Nurković, ali i Milić koji je tvrdio da on nije bio zadužen da puca u Sjekloću, već prvooptuženi Ciriković.

Tužiocima je ispričao da se prije razgovora o ubistvu boksera, planiralo ubistvo “jednog momaka koji vozi bicikl” u naselju Rafailovići, ali se od toga odustalo.

Milić je tužiocu rekao i kako je Ciriković kazao da onaj koji bude pucao dobija 30.000 eura, a da bi druga dvojica dobila po 7.500 eura.

“Okrivljeni Milić navodi da m je Ciriković rekao da će on sam u garaži ubiti ovog boksera, a da će oružje nabaviti Cicmil”, piše u obrazloženju.

Adnan Osmanagić je brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, koji se u policijskoj evidenciji vodio kao vođa jednog od barskih kriminalnih grupa. Jovo Đurović, koji je bio meta te kriminlane grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

U obrazloženju optužnice navodi se izjava i Jova Đurovića - da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv optuženih, iako je tog dana, prema njegovom kazivanju, na motociklu vozio djecu.

Bonus video: