Koga je maskirani muškarac tražio u "Savoji"?

Istraga o upadu u barski restoran, inspektori češljaju spisak gostiju, policija se zvanično još ne oglašava
31197 pregleda 6 komentar(a)
"Savoia" u Baru, Foto: Facebook
"Savoia" u Baru, Foto: Facebook

Službenici policije pretresli su više stanova i automobila bezbjednosno interesantnih osoba u Baru, u pokušaju da utvrde ko je visoki muškarac koji je prekjuče sa silikonskom maskom na licu utrčao u restoran “Savoja” u Baru.

Iz Uprave policije, međutim, nijesu se zvanično oglašavali povodom incidenta koji se dogodio u utorak, oko 14:30 časova.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva Bar Radovan Đurišić, rekao je “Vijestima” da je cijela stvar još u rukama policije čiji službenici prikupljaju podatke o tom slučaju.

“Vijesti” su imale uvid u snimak koji su zabilježile sigurnosne kamere u “Savoji”, a koji je proslijeđen istražiteljima.

Na snimku se vidi da maskirana osoba ulazi u restorana, ne više od jednog metra, držeći u ruci predmet čiji obrisi nisu najjasniji.

Maskirana osoba je skoro sa ulaza pogledala u lijevu stranu, gdje se nalazi kuhinja, a odmah nakon toga izlašla iz lokala.

Gosti sa terase razbježali su se odmah nakon što je maskirani čovjek protrčao pored njih

U tom momentu, na terasi “Savoje” bila su četiri gosta, a unutar nje, pored osoblja, još četiri u zastakljenoj terasi na drugom kraju objekta, koji nisu imali predstave šta se dešava desetak metara dalje od njih.

Gosti sa terase razbježali su se odmah nakon što je maskirani čovjek protrčao pored njih, pobjegli su sa terase, a nakon kratkog ulaska u objekat, on se trčeći vratilo u „kaptur“ koji je velikom brzinom napustio parking.

Nezvanično, istražni organi provjeravaju da li je u lokalu neposredno prije upada bilo osoba koja se u policijskoj evidenciji vode kao bezbjednosno interesantna lica, a koja bi mogla biti eventualne mete.

Prema istim navodima, osoblje lokala u policiji je izjavilo da nemaju nikakvih indicija zbog čega bi neko na taj način upao u lokal.

Na osnovu dostupnih podataka, maskirani muškarac u crnom kombinezonu, sa kačketom na glavi i silikonskom maskom na licu, istrčao je iz narandžastog automobila “reno kaptur” podgoričkih tablica, koji se parkirao ispred glavnog ulaza u restoran oko 14:30 sati.

Policija je to vozilo pronašla prekjuče oko 18 sati, u starom željezničkom tunelu u Sutormanu.

Automobil je predat forenzičkim stručnjacima na vještačenje.

Kuriozitet je da na “renou” nisu bile ukradene, već prepravljene tablice.

Restoran “Savoja” u vlasništvu je porodice Osmanagić, čiji je član Armin Muša Osmanagić ubijen hicima iz puške sa snajperom na ulazu u taj objekat 16. septembra 2014. godine.

Osmanagić je u policijskim dokumentima bio zaveden kao vođa jednog kriminalnog klana.

Napadač ili više njih, tada je po završenom poslu vozilom “reno megan” pobjegao ka željezničkoj stanici, gdje je u šiblju zapalio automobil i pušku iz koje je pucano.

Zbog ubistva Osmanagića još niko nije uhapšen.

Bonus video: