Koković: Pustite mi sina iz pritvora da ide u školu

Podgoričanin Milovan Koković kazao je da njegov sin nema nikakve veze sa neredima koji su se dogodili na Zlatici
22544 pregleda 69 komentar(a)
Koković, Foto: Ivan Čađenović
Koković, Foto: Ivan Čađenović

Podgoričanin Milovan Koković apelovao je na policiju i tužilaštvo da puste njegovog osamnaestogodišnjeg sina Ivana iz pritvora, koji je lišen slobode u subotu tokom nereda na Zlatici, kako bi mogao da ide u školu.

"On nikakve veze nema sa neredima koji su se dogodili na Zlatici. Zajedno smo bili kod 'duge' (pasarele) kada su došli da kreče zastavu, a kada je policija rekla da se raziđemo, obojica smo se mirno razišli. Kasnije je, malo prije 22 sata, izašao sa drugom do kladionice da uplati tiket i policija ih je obojicu pokupila", kazao je Koković "Vijestima".

On je kazao da niti njegovo sin, niti njegov drug - sedamnaestogodišnji N.K, nijesu počinili krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, koje im se stavlja na teret.

"Pored svih kriminalaca u državi hapse nevinu djecu. Ivan mora u školu pa neka ga puste da ide u školu, makar iz betonjerke neka ga oni spreme u školu, taman im je blizu njegova srednja škola", rekao je Koković.

On je kazao da mu nije dozvoljeno da vidi dijete od subote, kada su ga uhapsili.

"Prije mjesec dana je napunio 18 godina i eto - ovo mu je poklon od države za osamnaesti", kazao je on.

Deset osoba uhapšeno je u subotu tokom nereda u podgoričkom naselju Zlatica. Nakon saslušanja kod osnovnog državnog tužioca, za devet osoba određeno je zadržavanje do 72 sata, dok je maloljetni N.K. pušten da se brani sa slobode.

Bonus video: