Kolašinski vatrogasci i danas aktivni, ugrožene kuće u selu Ravni

“Najviše smo se angažovali u Ravnima gdje su kuće bile ugrožene.Vatra je za sada pod kontrolom, ali smo i dalje u Ravnima i pratimo situaciju", kazao je Darmanović
1725 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kolašinski vatrogasci imali su manje posla nego juče, ali su i danas mnogo truda uložili da lokalizuju požar u selu Ravni. Širenju požara pomagao je vjetar, pa su u tom selu bile ugrožene i kuće.

“Najviše smo se angažovali u Ravnima gdje su kuće bile ugrožene.Vatra je za sada pod kontrolom, ali smo i dalje u Ravnima i pratimo situaciju. Nemamo ni ljudstva ni tehnike da se pojavimo svuda gdje se nakon čišćenja livada pojavi požara. Pali se i prostor da bi pečurke bolje rodile, ali oni koji zapale, neće da do kraja „isprate“ vatru da se ne bi širila. Zbog toga smo prinuđeni da intervenišemo na požarima koji prijete kućama”- kazao je komandir Službe zaštite Željko Darmanović.

On je podsjetio da su juče avioni avio-helikopterske jedinice MUP-a, na putu ka Pljevljima, nadlijetali i gasili požar u Međuriječju. Vatra je ugrožavala lovački gater u tom dijelu opštine. Pođar je danas bio aktivan I u Rijeci Mušovića, a Darmanović kaže da je riječ o nepristupačnom terenu iznad gradskog vodoizvorišta.

Bonus video: