Komunalni policajac pretukao Budvanina?

Kuljačinu priču pred policajcima potvrdile su njegova supruga Gordana i tašta Milijana, svjedoci incidenta koji je posmatralo još nekoliko građana
26147 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.07.2019. 20:18h

Budvanin Krsto Kuljača prijavio je da ga je komunalini policajac Vuk Đurišić fizički napao danas nešto prije 12 sati u Rafailovićima.

49-godišnji Kuljača je, kako je kazao, pretučen u Turističkoj ulici, nakon što je pokušao da objasni komunalnom policajcu da specijalizovanim vozilom "pauk" ne odnosi automobil parkiran na privatnom zemljištu.

"Kada sam prišao komunalnom policajcu pitao sam ga da li zna da je to vozilo parkirano na privatnoj zemlji i da je pola te ulice napravljeno na privatnoj zemlji, a da na mjestima gdje je prijeko potrebno da se uklone, on i njegove kolege ne reaguju", piše u zapisniku o obavještenju koji je potpisao Krsto Kulljača, a u koji su "Vijesti" imale na uvid.

Inspektorima je rekao i da je očigledno takav njegov komentar iznervirao komunalnog policajca.

"I on je bez ikakve priče ili upozorenja, stisnutom pesnicom mene udario u glavu, tačnije u lijevu arkadu koja je od siline udarca pukla. Od tog udarca meni se 'pomutilo' u glavi i na trenutak sam izgubio ravnotežu, ali sam se ubrzo povratio", piše u izjavi.

Kuljača je ispričao da je, kada se povratio, vidio da između komunalnog policajca i njega stoji njegova tašta Milijana Damjanović.

"Meni je držala ruke, a u tom momentu komunalni policajac me je ponovo udario u glavu stisnutom pesnicom. Od tog udarca izgubio sam ravnotežu i leđima udario o zemljano brdo kojom prilikom sam zadobio ogrebotine desne podlaktice".

Kuljača je policajcima objasnio da je u tom trenutku primijetio dva radnika Parking servisa od kojih je jedan krenuo ka njemu.

"Pretpostavio sam da će me i on napasti i tada sam refleksno sa zemlje iščupao drvenu žilu dužine oko pola metara i sa istom, iz straha da me ne napadne, udario tog radnika Parking servisa. Nakon toga ja sam pokušao da priđem komunalnom policajcu, ali nijesam uspio, jer je on pobjegao u pravcu Jadranskog puta. Ubrzo zatim je došla policija i odveli su me u stanicu", ispričao je Kuljača policajcima.

On je negirao da je tokom incidenta rukama hvatao za uniformu komunalnog policajca:

"Nije tačno da sam komunalnog policajca na bilo koji način fizički dodirivao, a kamoli hvatao ili udarao".

Kuljačinu priču pred policajcima potvrdile su njegova supruga Gordana i tašta Milijana, svjedoci incidenta koji je posmatralo još nekoliko građana.

Gordana je policajcima ispričala da je komunalni policajac pobjegao u pravcu Jadranske ulice, a zatim stao na mostu.

"Ubrzo zatim je došla patrola policije, a ja sam došla do tog komunalnog policajca na mostu. Kada sam mu prišla on je stajao naslonjen na ogradu mosta i bezobrazno se smijao. Upitala sam ga zašto mi je udarao muža i tada sam ga u afektu uhvatila rukom za majicu, otvorenu šaku sam prislonila na njegov obraz i odgurnula", ispričala je Gordana Kuljača budvanskim inspektorima ističući da njen suprug nije gurao komunalnog policajca niti ga hvatao za majicu.

Bonus video: