Kotorsko tužilaštvo još ne zna ko je uveo gošće u bolnicu "Dobrota"

Osuđenik Đ. P. koji kaznu izdržava u bolnici “Dobroti”, početkom novembra objavio je na toj društvenoj mreži fotografiju na kojoj je u bolničkoj sobi sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženskom osobom, obučenoj u uniformu zdravstvenog radnika
15471 pregleda 8 komentar(a)
Osuđenik sa gošćama
Osuđenik sa gošćama

Kotorsko Osnovno državno tužilaštvo mjesecima ne može da utvrdi ko je odgovoran za skandal u Specijalnoj bolnici za psihijatriju “Dobrota” nakon fotografije iz te ustanove objavljenoj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Osuđenik Đ. P. koji kaznu izdržava u bolnici “Dobroti”, početkom novembra objavio je na toj društvenoj mreži fotografiju na kojoj je u bolničkoj sobi sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženskom osobom, obučenoj u uniformu zdravstvenog radnika.

Napisao je: “Ja i koleginice”.

“Predmet formiran povodom objavljivanja fotografije osuđenog lica smještenog u SB ‘Dobrota’ u Kotoru je u fazi izviđaja. Radi zaštite od objelodanjivanja podataka koji se odnose na sadržinu preduzetih radnji u pretkrivičnom postupku i dokaza prikupljenih izviđajem, nijesmo u mogućnosti da Vam odgovorimo do kojih smo saznanja došli, koje su radnje preduzete, te o sadržini prikupljenih dokaza”, odgovorili su juče “Vijestima” iz ODT Kotor.

Gotovo istovjetan odgovor “Vijestima” je od njih stizao više puta od novembra 2019. godine.

Ni tada, a ni ovog puta, nijesu odgovorili - da li su utvrdili ko su ženske osobe sa fotografije, jesu li saslušali tadašnjeg vršioca dužnosti SB “Dobrota” dr Aleksandra Tomčuka, službenike obezbjeđenja, zdravstveno osoblje...

Tužilaštvo i Uprava policije treba da utvrde da li će neko krivično odgovarati zato što je omogućio Đ. P. da se u jednoj od soba SPB “Dobrota” fotografiše sa dvije ženske osobe, a potom eksplicitne zajedničke snimke objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je saslušala nekoliko osoba tim povodom, a među njima i pacijenta koji je mimo protokola ugostio dvije djevojke.

Jedan od sagovornika “Vijesti” ranije je nezvanično kazao da djevojke sa kojima se Đ. P. fotografisao nisu jedine koje su ga posjećivale, kao i da ga tog dana nisu prvi put posjetile. Nepuna dva mjeseca nakon skandala, vršioca dužnosti direktora te ustanove, Aleksandar Tomčuk, napustio je tu fotelju.

On je, nakon što su mu “Vijesti” poslale pitanja i fotografiju osuđenika Đ. P. zamolio za senzibilnost dok ne utvrdi činjenice, zbog čega mu se i izašlo u susret i obećano da se “Vijesti” neće do 5. novembra time baviti.

Umjesto korektnog odgovora, Tomčuk je tog dana poslao saopštenje svim medijima.

Bonus video: