Krivična prijava protiv dvije osobe: Osumnjičeni da su oštetili budžet Opštine Bar za 14.000 eura

Iz UP su rekli da su oni, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, u svojstvu zaposlenih u Opštini Bar – Sekretarijat za privredu, prilikom vršenja terenskih provjera koje se odnose na opravdanost zahtjeva lica koja su aplicirala shodno javnim pozivima za subvencije u poljoprivredi u 2018. godini, zapisnički konstatovali opravdanost zahtjeva, iako lica nijesu ispunjavala opšte i posebne uslove za dobijanje subvencija
4541 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2019. 16:10h

Policija iz Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijela je krivičnu prijavu nadležnom tužiocu u ODT u Baru protiv D.V. (41) i M.N. (36) iz Bara zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Oni su, kako se sumnja pričinili štetu u iznosu od 14.817 eura

"Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijeli krivičnu prijavu nadležnom tužiocu u ODT u Baru protiv dva lica osumnjičena da su počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi. Naime, službenici Odsjeka su podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv D.V. (41) i M.N. (36), oboje iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", kazali su iz Uprave policje (UP).

Iz UP su rekli da su oni, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, u svojstvu zaposlenih u Opštini Bar – Sekretarijat za privredu, prilikom vršenja terenskih provjera koje se odnose na opravdanost zahtjeva lica koja su aplicirala shodno javnim pozivima za subvencije u poljoprivredi u 2018. godini, zapisnički konstatovali opravdanost zahtjeva, iako lica nijesu ispunjavala opšte i posebne uslove za dobijanje subvencija.

"Oni su na ovaj način, sumnja se, pričinili štetu Budžetu Opštine Bar u iznosu od 14.817 eura", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: