Lakiću određen ekstradicioni pritvor

Danilovgrađanin je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala Crna Gora
8375 pregleda 17 komentar(a)
Lakić, Foto: Facebook
Lakić, Foto: Facebook

Istražni sudija Višeg suda u Beogradu odredio je ekstradicioni pritvor Danilovgrađaninu Dejanu Lakiću, koji je juče uhapšen u Beogradu na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala Crna Gora.

"D.L. (40) državljanin Crne Gore i državljanin Republike Srbije, kojeg potražuje naša policija međunarodnom potjernicom, je lišen slobode u Republici Srbiji. Naime, juče je, na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpol Podgorica, kroz zajedničku aktivnost ciljanog traganja službenika Sektora kriminalističke policije i nadležnih policijskih službi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, lociran i lišen slobode D.L. (40)", saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećaju da se uhapšeni potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi privođenja nadležnim organima Crne Gore, zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, poduženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa putem pomaganja i krivično djelo davanje mita.

"Istražni sudija Višeg suda u Beogradu je odredio ekstradicioni pritivor za D.L. Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja ovog lica našoj državi", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: