Lašmanova trpjela bolove do gubitka svijesti

To je na današnjem glavnom pretresu u Višem podgoričkom sudu saopštio prof. dr Stanko Milić vještak neuropsihijatar kao predsjednik komisije ljekara vještaka
13399 pregleda 9 komentar(a)
Sa privođenja Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Sa privođenja Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2019. 12:31h

Ubijena Anastasija Lašmanova tokom zadobijanja povreda trpjela je strah jakog intenziteta kao i bolove sve do gubitka svijesti nakon čega je nastupila njena smrt.

To je na današnjem glavnom pretresu u Višem podgoričkom sudu saopštio prof. dr Stanko Milić vještak neuropsihijatar kao predsjednik komisije ljekara vještaka.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta. Okrivljeni je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, usljed čega je nastupila smrt kod oštećene ", piše u optužnici.

Pretres se nastavlja 9. decembra.

Bonus video: