Lješković: Stanković da zaštiti ODT Nikšić od pritisaka iz policije

Branilac Aleksandra Ivanovića odgovorio na navode Uprave policije da iznošenjem neistina vrši pritisak na državne organe
2507 pregleda 1 komentar(a)
Lješković ispred suda, Foto: Svetlana Mandić
Lješković ispred suda, Foto: Svetlana Mandić

Branilac Aleksandra Čake Ivanovića, vođe navijača FK Budućnost "Varvara", advokat Srđa Lješković reagovao je na navode Uprave policije, iz koje su juče, odgovarajući na njegove navode, saopštili da nema zakonskog osnova da sa posla udalje službenike interventnih jedinica koji su prekoračili ovlašćenja nakon utakmice između Sutjeske i Budućnosti, odigrane u aprilu u Nikšiću.

"Uprava policije (UP) ovim reagovanjem i sama je potvrdila da policijski službenici nisu udaljeni sa posla, niti će biti udaljeni do okončanja postupka. Kao branilac Aleksandra Ivanovića, nikada nisam iznio neistinu, već sam jasno tražio, što činim i ovim putem, da Uprava policije saopšti imena svojih službenika koji su, kako se sumnja, spornog dana prekoračili svoja ovlašćenja i brutalno pretukli mog branjenika, kom je, napominjem, tog dana bio ugrožen život", rekao je Lješković.

Istakao je da nije bilo tako davno kada je Uprava policije "preko isječenih video zapisa koje su dostavili svojim medijskim glasilima, direktno vršila pritisak da se Ivanović zatvori".

"I, kako smo vidjeli, oglasi krivim. Na ovaj način upravo policija sada vrši pritisak na Osnovno državno tužilaštvo Nikšić šaljući jasnu poruku da policajci ostaju u svojim redovima uprkos činjenici da se protiv njih vodi istraga. Kao advokat sam jasno zahtijevao da se objave imena i prezimena službenika UP - počinioca krivičnog djela, a ko se pronašao u mojoj izjavi da se možda na ovaj način skida odgovornost sa čelnih ljudi, i trebalo je da se pronađe. Nadam se da će vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković pružiti podršku ODT Nikšić i da neće dozvoliti da UP vrši pritisak na Tužilaštvo i svojim uticajem, kojim je dosta jak, sakrije počinioce iz svojih redova", kazao je Lješković.

Bonus video: