Marković rekao da je pucao

Predao se osumnjičeni za pokušaj ubistva braće Vuksana i Vojina Marjanovića
9057 pregleda 4 komentar(a)
Uviđaj nakon pucnjave, Foto: Luka Zeković
Uviđaj nakon pucnjave, Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Đorđije Marković (39), osumnjičen za pokušaj ubistva braće Vuksana i Vojina Marjanovića, predao se juče tužiteljki Tatjani Begović.

To je “Vijestima” kazao njegov branilac, advokat Danilo Mićović.

“Samoinicijativno i dobrovoljno je angažovao branioca, i u mojoj pratnji pristupio u prostorije Višeg državnog tužilaštva, gdje je saslušan. Iznio je odbranu. Rekao je da je pucao. I nakon saslušanja mu je određeno zadržavanje do 72 sata”, kazao je Mićović.

Iz Uprave policije saopštili su da su Markovića uhapsili nakon saslušanja.

“Njemu se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivih materija. Policiji je identitet Đ.M. bio poznat odmah nakon izvršenog krivičnog djela i za njim su policijski službenici intenzivno tragali, a sumnja se da je motiv ovog krivičnog djela svađa koju su imali osumnjičeni Đ.M. i jedan od oštećenih, V.M”, saopštili su iz UP.

Iz te institucije ranije su “Vijestima” rekli da se Marković 6. februara prije pucnjave posvađao sa Vojinom Marjanovićem u hotelu “New star” u Ulici kralja Nikole, udario ga u glavu i izašao iz hotela.

I zvanično su nakon pucnjave saopštili da se Marković nedugo zatim vratio i ispred tog hotela pucao u pravcu Marjanovića i njihohovog oca Marjana Marjanovića, koji je u međuvremenu došao.

7 dana Marković je bježao podgoričkoj policiji, koja je za njim tragala zbog pokušaja ubistva nadomak ekonomske škole Mirko Vešović

“Po jedan hitac pogodio je u predjelu stopala braću V.M. i V.M. dok njihov otac M.M. nije povrijeđen. Nakon izvršenja krivičnog djela, Đ.M. je pobjegao sa mjesta događaja. V.M. i V.M. su transportovani u Urgentni centar gdje im je pružena ljekarska pomoć”, saopštili su iz policije.

Istakli su da je policija preduzela kriminalističke operativne mjere i radnje koje su rezultirale pribavljanjem materijalnih dokaza na osnovu kojih se osnovano sumnja da je Marković počinilac navedenog krivičnog djela.

Bonus video: