Medojević: Stanovi nijesu pretresani Kaliću, Šariću i Stijepoviću

Odbrana je predložila da se kao dokaz pročita zapisnik o pretresu stana okrivljenog Nebojše Medojevića, pa iako je prvookrivljeni, to optužnicom nije ni predloženo
8160 pregleda 10 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Advokat Dušan Radosavljević, branilac okrivljenog Nebojše Medojevića, danas je u nastavku suđenja tom lideru Pokreta za promjene, optuženom za stvaranje kriminalne organizacije, biznismenu Momiru Nikoliću, optužen za utaju poreza i doprinosa, te još deset okrivljenih, predložio da se kao dokaz pročita zapisnik o pretresu stana okrivljenog Medojevića, pa iako je prvookrivljeni, to optužnicom nije ni predloženo.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević se protivila predlogu odbrane da se u ovoj fazi dokaznog postupka čitaju potvrde o privremenim oduzeti stvarima od Medojevića i zapisnik o pretresu njegovog stana. Predsjednica specijalnog vijeća sudija Vesna Pean je navela da će sud naknadno odlučiti o ovom predlogu odbrane.

Potom se za riječ javio i sam Nebojša Medojević.

“Tačno je da niko nije maltretiran, prepadan i ponižavan prilikom pretresa mog stana, jer moju porodicu nije moguće uplašiti. Bez naloga je vršen pretres, došle su dvije policijske marice sa deset specijalaca. Ovo je bila racija na mene i moju prorodicu. U predmetu protiv Kalića, Šarića i Lončara nije vršen pretres stana, kao ni savjetniku predsjednika Republike, Slavoljubu Migu Stijepoviću. Oduzeti su mi dva lap topa računara, sa ciljem da se pogleda sadržina, a ne radi izvršenja krivičnog djela. Nezakonito je pretres izvršen, a sve je politički bilo motivisano”, pojasnio je okrivljeni.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Bonus video: