Memiću savjetovali da ne napušta Srbiju

Suđenje se nastavlja 18. septembra
5090 pregleda 0 komentar(a)
Memića dovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković
Memića dovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Advokat iz Užica Zoran Đukanović saopštio je juče da je Enisu Memiću iz Prijepolja prije tri godine savjetovao da ne napušta teritoriju Srbije.

To je kazao juče u nastavku suđenja Memiću za smrt policajca Irfana Kujovića, u bjelopoljskom Višem sudu.

Memić je optužen da je policajca udario automobilom, a zatim pobjegao.

“Pošto je 2014. godine, u jednom danu pušten iz istražnog pritvora i ponovo uhapšen, savjetovao sam mu da zbog opasnosti od potjernica ne napušta teritoriju Srbije”, kazao je advokat iz Užica.

Đukanović je kazao da je Memić u Višem sudu u Užicu 2015. osuđivan zbog krivičnog djela - omogućavanje uživanja opojnih droga, a da je bio optužen za krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, državnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Rekao je da se ne sjeća visine kazne, kao i da jedino zna da se radilo o kokainu. Memić je optužen za teško ubistvo policajca iz Bijelog Polja, Irfana Kujovića (42) u julu 2015.

Optuženi je ranije, negirajući krivicu, tvrdio da se tog dana iz Podgorice prema Prijepolju nije vraćao magistralnim putem Bijelo Polje - Pavino Polje, već da je kao suvozač sa bratom išao preko Dobrakova, kao i da je sami granični prelaz prešao pješke, da ga ne bi evidentirali zbog opasnosti da ga uhapse.

Suđenje se nastavlja 18. septembra

Bonus video: