Mi smo oprostili, čekamo sudski ishod

“Čitavog života moja braća žive u Danilovgradu. Svi znaju da je Ž. teško bolestan i nikada ga niko nije takao"
11550 pregleda 0 komentar(a)
Osnovno državno tužilaštvo Podgorica, Foto: Savo Prelević
Osnovno državno tužilaštvo Podgorica, Foto: Savo Prelević

Podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Danilovgrađanina Aleksandra Damjanovića (50) zbog sumnje da je pretukao sugrađanina Ž. P. (58).

To su “Vijestima” saopštili iz Uprave policije, objašnjavajući da su spisi predmeta proslijeđeni tužilaštvu.

“Događaj u kojem je Ž. P. napadnut i povrijeđen je prijavljen Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad. Službenici OB Danilovgrad su rasvijetlili ovaj događaj. Od A. D. (50) iz Danilovgrada je uzeta izjava i sprovedene su i druge policijske mjere i radnje u konsultaciji sa tužiocem. Policijski službenici OB Danilovgrad su državnom tužiocu u ODT podnijeli krivičnu prijavu protiv A. D. zbog osnovane sumnje da je na štetu Ž.P počinio krivično djelo nasilničko ponašanje”, odgovoreno je iz Uprave policije.

Iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva naglasili su da je taj predmet u fazi izviđaja.

“Predmet je u fazi izviđaja. U cilju zaštite interesa postupka ne možemo dati više podataka”, kazali su iz ODT.

Mentalno oboljeli pedesetosmogodišnjak pretučen je nedavno u Danilovgradu.

Osim vidljivih povreda u predjelu glave, medicinska dokumentacija pokazuje i da je zadobio potres mozga, kazao je “Vijestima” njegov brat Blagota Pajović.

On je “Vijestima” juče rekao da od prvog dana nijesu željeli medijsku pažnju, već da postupak ostane isključivo u okviru nadležnih institucija, ali da je primoran da se oglasi “kako bi spriječio pokušaje pojedinaca da njegovom teško oboljelom bratu umjesto žrtve nametnu ulogu napadača i provokatora”.

“Čitavog života moja braća žive u Danilovgradu. Svi znaju da je Ž. teško bolestan i nikada ga niko nije takao. Ovo što se sada dogodilo jeste neljudski čin, tim prije što ga je pretukao čovjek koji živi na 200 metara udaljenosti od naše kuće, a koji ga naziva osobom i pravi se da ne zna o kome se radi. Mimo toga, u čitavu priču pokušava da uvuče Fudbalski klub ‘Iskra’ koji mi svi volimo. To je nešto što nećemo dozvoliti”, kazao je Pajović.

On je istakao da sve što se dogodilo, počev od prebijanja njegovog brata, pa do javnih nastupa osumnjičenog, najbolje govori o “njemu kao čovjeku”.

“Naša porodica mu je oprostila, jer nam je od Boga ostavljeno da praštamo. Od nas nikada nije bio, niti će biti ugrožen, bez obzira na to što je učinio i njemu i njegovoj porodici želimo sve najbolje. Jedino što tražimo jeste da u zakonitom postupku pred nadležnim organima odgovara čovjek koji je unakazio bolesnog komšiju, mog brata. Znam da je javnost Danilovgrada ogorčena ovim neljudskim činom, jer znaju istinu, a i Ž. jeste miljenik Danilovgrađana bez obzira na svoje stanje. Ipak, molim sugrađane da se zbog Ž. i naše porodice suzdrže od vrijeđanja Damjanovića, ukoliko to zaista čine, i da i oni, kao i mi, sačekaju da policija, tužilaštvo i sud urade svoj dio posla”, kazao je Pajović.

Poručio je da ovom izjavom završava medijsku polemiku i da očekuje efikasnost nadležnih kako bi krivac za brutalno prebijanje njegovog brata odgovarao.

“Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Damjanovićem.

On je nedavno u izjavi datoj “Danu” rekao: “Kao čovjeka me boli podmetanje kako sam prebio bolesnog čovjeka, pa iako me je on provokacijama progonio”.

“Bole me neistine i pozivam nadležne organe da ovaj slučaj sa maksimalnim oprezom i ozbiljnošću sagledaju. Taj čovjek kojeg su nagovorili da me provocira, prema mojim saznanjima ima drugačiju istinu od one zbog koje sam u policiji davao iskaz. Ta osoba živi pod velikim pritiskom. Da mora da udari, kao što je to bilo na početku „na trenera”, ali i da povratka iz te priče nema. Ja, izazvan i vrijeđan, nakon konflikta živim sa oreolom čovjeka koji prebija bolesne ljude i kao negativni heroj na društvenim mrežama. Živim i razapet između ponuđene trenerske funkcije i njenog neostvarenja zbog nečije smišljene igre i hira”, rekao je nekadašnji fudbaler, a sada fudbalski trener tom dnevnom listu.

Čalma na glavi, modrice ispod očiju

Pedesetosmogodišnji Ž. P. danima je modar, ima podlive u predijelu glave, čalmu na glavi...

“Ima potres mozga i trebalo je da miruje, ali njemu se to ne može objasniti. U izuzetno je lošem stanju, no, valjda će se brzo oporaviti. Svima u Danilovgradu poznato je da on nikada nije nasrnuo na nekoga, uprkos tome što je teško bolestan. Takođe, svi znamo da dobacuje ljudima, ali sasvim bezazleno. Ovo nikome nije trebalo i u šoku sam da je neko mogao da digne ruku na njega”, kazao je Blagota Pajović.

Bonus video: