Mijatović tražio odlaganje rasprave

Mijatović je 3. decembra u “Delti” nasrnuo na Otaševića, koji je pokušao da fotografiše biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, dok je bio u društvu višeg tužioca Miloša Šoškića, sa kojim je dugogodišnji prijatelj
2381 pregleda 0 komentar(a)
Mijatović (lijevo) dolazi u tužilaštvo u pratnji advokata Mićovića, Foto: Savo Prelević
Mijatović (lijevo) dolazi u tužilaštvo u pratnji advokata Mićovića, Foto: Savo Prelević

Krajem februara raspravljaće se o disciplinskoj odgovornosti službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Mladena Mijatovića, zbog incidenta u Tržnom centru “Delta”.

Nakon toga MUP će odlučiti da li će i kako njihov službenik disciplinski odgovarati zbog nasrtanja na novinara “Dana” Vladimira Otaševića.

“Disciplinski postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti državnog službenika Direktorata za vanredne situacije Mladena Mijatovića je u toku. Prva rasprava u istom je bila zakazana za 29. 1. 2020. godine, i na toj raspravi je pristupio državni službenik, sa pojašnjenjem da je njegov punomoćnik opravdano odsutan, te zatražio odlaganje rasprave. Ovlašćeno službeno lice je cijenilo razloge državnog službenika za odlaganje rasprave, te je prihvaćen zahtjev i rasprava u ovom disciplinskom predmetu odložena je za kraj februara 2020. godine”, odgovoreno je Vijestima iz Službe za odnose sa javnošću MUP-a.

Mijatović je 3. decembra u “Delti” nasrnuo na Otaševića, koji je pokušao da fotografiše biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, dok je bio u društvu višeg tužioca Miloša Šoškića, sa kojim je dugogodišnji prijatelj.

Otašević je tvrdio da je službenik MUP-a Bećirovićev tjelohranitelj, ali i da mu nije pomoglo ni to što se predstavio da je novinar. Ispričao je da ni tužilac Šoškić nije reagovao, niti pokušao da ga zaštiti od Mijatovića, koji mu se unosio u lice, vrijeđao ga povišenim tonom i uhvatio rukom za vrat.

Mijatović je u pisanom izjašnjenju ministru napisao da nije Bećirovićev tjelohranitelj, ali i da nije napao novinara. Novinar Otašević je u početnoj fazi istrage saslušan kao svjedok, ali je tužilaštvo nakon detaljnog pregleda nekoliko snimaka iz tržnog centra utvrdilo da je, ipak, došlo do fizičkog kontakta Mijatovića na novinara lista, na osnovu čega je utvrđeno da je službenik MUP-a počinio krivično djelo.

Otašević je nakon toga pozvan u ODT Podgorica gdje je dao izjavu u svojstvu oštećenog, a Mijatović u svojstvu osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti, gdje je priznao da je udario novinara “Dana”.

Poslije 15 dana, podgoričko tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv Mijatovića, zbog krivičnog djela - ugrožavanje sigurnosti, jer su tvrdili da nije bilo bitnih elemenata bića tog krivičnog djela. To tužilaštvo je krajem januara 2020. godine Sudu za prekršaje podnijelo predlog za pokretanje prekršajnog postupka protiv Mijatovića zbog prekr

Bonus video: