Ministarstvo traži krivca za skandal u Dobroti

"U postupak utvrđivanja činjeničnog stanja uključeni su svi relevantni državni organi koji mogu doprinijeti rasvjetljavanju okolnosti predmetnog događaja", kazali su iz Ministarstva zdravlja
6522 pregleda 7 komentar(a)
Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor, Foto: Boris Pejović
Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo zdravlja utvrdiće da li je neko od zaposlenih u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota odgovoran zbog omogućavanja bahanilja osuđeniku Đ.P. koji je na društvenoj mreži objavio fotografiju sa dvije obnažene ženske osobe.

To proizilazi iz njihovog saopštenja da preduzimaju sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i evenutalne odgovornosti "povodom neprimjerenog sadržaja koji je objavljen na društvenim mrežama, a koji se dovodi u vezu sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju 'Dobrota'".

"U postupak utvrđivanja činjeničnog stanja uključeni su svi relevantni državni organi koji mogu doprinijeti rasvjetljavanju okolnosti predmetnog događaja".

Đ.P. koji je hospitalizovan na Odjeljenju sudsje medicine prije par dana objavio je na svom fejsbuk profilu fotografiju na kojoj se vidi on, go do pojasa, jedna skroz obnažena ženska osoba i druga u uniformi zadravstvenog radnika.

"Vijesti" su od vršioca dužnosti direktora te ustanove, Aleksandra Tomčuka, u nedjelju tražile izjašnjenje da li je fotografija napravljena u toj ustanovi i ko su ženske osobe sa fotografije.

Istog dana, Tomčuk je zamolio za senzibilnost dok ne utvrdi činjenice, zbog čega mu je i izađeno u susret i obećano da se "Vijesti" do danas neće baviti tim.

Umjesto korektnog odgovora, iz te ustanove danas je stiglo saopštenje poslato svim medijima, u kojim potvrđuju dda je fotografija napravljena u Specijalnoj bolnici za psihijatriju.

Bonus video: