Moćni škaljarac ne plaća porez

11893 pregleda 4 komentar(a)
Navodno vođa kriminalnog klana: Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Navodno vođa kriminalnog klana: Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.12.2018. 15:22h

Država je blokirala polovinu neizgrađene kuće i dvorište u Dobroti Kotoranina Igora Vukotića, jednog od navodnih vođa škaljarskog klana, zbog poreskog duga od 4.500 eura.

Time se džava osigurala da će Vukotić izmiriti poreski dug, jer joj u suprotnom zakonski propisi omogućavaju da može pokrenuti i prodaju nekretnine.

Prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, vlasnici kuće u Dobroti su Igor i njegov otac Veselin Vukotić.

Za Vukotićem je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem organizovao kriminalnu grupu koja je planirala likvidaciju visokih policijskih i službenika ANB-a.

“Zabilježba zaključka o obezbjeđenju poreskog potraživanja u korist države Crne Gore u iznosu od 4.477 eura na polovinu, sukorišćenje Vukotić Igor“, stoji kao teret upisan početkom oktobra na dvorište od 97 kvadrata i neizgrađenu kuću.

Kuća u prvoj etaži ima četiri stana od po 20 kvadrata, u prizemlju ima tri stambene prostora od po 21 kvadrat i 27 metara kvadratnih, na prvom spratu poslovne prostore od 21 i 65 kvadrata i u potkrovlju stan od 88 kvadrata.

Prethodno je zbog poreskog duga od 560 eura, kao garanciju da će izmiriti obavezu, imovinu blokirala i Opština Kotor koja je praktično na sve stanove stavila zabilježbu poreskog potraživanja.

Istražitelji provjeravaju porijeklo imovine pripadnika škaljrskog klana. Nedavno je na zahtjev Specijalnog tužilaštva Viši sud donio privremenu mjeru i blokirao kompletnu imovinu pripadnika kavačkog klana.

Igor je rođeni brat Jovice Vukotića koji je nedavno uhapšen u Istanbulu i isporučen Beogradu, gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Jovica i Igor navodne su vođe kotorskog kriminalnog klana koji već nekoliko godina vodi krvavi rat sa kavačkim klanom na čijem je čelu Slobodan Kašćelan koji je prošle sedmice uhapšen u Pragu i za kojim je Crna Gora takođe raspisla potjernicu. Vukotići su u protekloj deceniji više puta izbjegli smrt nakon što su bili meta napada.

Prije deset godina, u Dobroti je pucano na BMW Jovice Vukotića. Na kuću njihovog oca Veselina je 2013. bačena bomba.

Rat škaljarskog i kavačkog klana bjesni od 2014. kada je u Valensiji nestao tovar sa 300 kilograma kokaina.

Od tada je ubijeno više od 30 osoba, a posljednja žrtva je Vladimir Roganović, navodni pripadnik kavačkog klana koji je prije tri dana ubijen u Beču.

Bonus video: