Mogući dokazi izgorjeli u požaru

Tapka u mjestu istraga u vezi s navodnim pokušajem ubistva na Adi Bojani, 2. avgusta
13827 pregleda 1 komentar(a)
Vatrogasci gase podmetnuti požar na automobilu, Foto: Suzana Ganić
Vatrogasci gase podmetnuti požar na automobilu, Foto: Suzana Ganić

Tapka u mjestu istraga u vezi s navodnim pokušajem ubistva na Adi Bojani 2. avgusta, jer dosadašnja vještačenja nijesu dala željene rezultate, nezvanično tvrde sagovornici “Vijesti” upućeni u detalje tog predmeta.

“Nema povoljnih rezultata vještačenja DNK, PEH i balistike, zbog totalnog uništenja materijala u vatri”, kazao je izvor lista.

Taj sagovornik rekao je da su im snimci sa nadzornih kamera posljednja nada da istraga krene u dobrom smjeru...

Policija je početkom osmog mjeseca u zapaljenom automobilu nedaleko od Ulcinja pronašla oružje.

“Vijestima” je kasnije iz više izvora rečeno da preliminarni rezultati istrage pokazuju da je tog dana pucano na jednog člana kriminalne organizacije Alana Kožara, čiji je identitet poznat redakciji.

Prema istim informacijama, napadač nije pogodio metu, ali je nakon ispaljenog hica zapalio automobil i oružje iz kojeg je pucao.

Sada izvori “Vijesti” tvrde da su istražitelji nakon vještačenja u dilemi da li je uopšte pucano na Bojani ili je automobil sa oružjem tu samo sakriven i zapaljen.

Prvobitne informacije govorile su da je nepoznati napadač došao do parkiranog automobila sa suprotne strane ostrva, u kojem ga je čekalo pripremljeno oružje sa snajperom.

Ta osoba je potom ispalila hitac iz automatskog oružja, ali je promašila metu koja se u tom trenutku nalazila ispred jedne od kućica na Bojani koja navodno pripada Kožaru.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi, ispričao je tada da napadač drugi put nije pucao već je oružje ubacio u parkirani “reno megan” i sve skupa zapalio.

Drugi izvor “Vijesti” kazao je da je automobil ukraden u Srbiji, a da su ulcinjske registarske oznake koje su bile na njemu - takođe otuđene.

Iz Uprave policije “Vijestima” je ranije zvanično saopšteno da će naređenim vještačenjima pokušati da utvrde da li je oružje koje je pronađeno u zapaljenom vozilu korišćeno prilikom vršenja nekog krivičnog djela u ranijem periodu ili je bilo planirano da bude korišćeno u izvršenju krivičnog djela.

Kožaru, koji je u bjekstvu, u podgoričkom Višem sudu, u odsustvu se sudi zbog planiranja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića.

Bonus video: