Monitor osudio napad na Otaševića

"Bećirović je i ranije otvoreno pokazivao netrpeljivost prema medijima koje ne kontroliše aktuelna vlast", kazala je izvršna direktorica Monitora, Milena Perović Korać
1418 pregleda 1 komentar(a)
Milena Perović Korać, izvršna direktorica Monitora, Foto: Savo Perović, Savo Perović
Milena Perović Korać, izvršna direktorica Monitora, Foto: Savo Perović, Savo Perović

Redakcija nedjeljnika Monitor zahtijeva od nadležnih organa da kazne počinioce napada Vladimira Otaševića, novinara dnevnog lista Dan, kazala je izvršna direktorica Monitora, Milena Perović Korać.

"Otašević je napadnut juče od strane pripadnika crnogorskog MUP-a, koji honorano štiti Zorana Bećirovića, prijatelja crnogorskog predsjednika i kontroverznog biznismena. Bećirović je i ranije otvoreno pokazivao netrpeljivost prema medijima koje ne kontroliše aktuelna vlast", navodi Perović Korać.

Ovaj akt, smatra, ima dodatnu težinu jer je Otašević napadnut u prisustvu tužiovca Miloša Šoškića, Bećeirovićevog poznanika, koji nije preduzeo ništa.

"Crna Gora je već dugo na crnoj listi kada je u pitanju sloboda medija. Ako institucije budu opet tolerisale nasilje nad medijima i novinaraima, to će biti samo još jedna potvrda da je gušenje medijskih sloboda sistemsko i organizovano i da su za to najodgovorniji najviši državni poslenici, dok su policajci i tužioci samo izvršioci", zaključuje Perović Korać.

Bonus video: