Nakon četiri mjeseca: Podgoričanin uhapšen zbog više od 200 kilograma marihuane

U pretresu pronađeni i oduzeti pištolj i municija u ilegalnom posjedu (sa oružnim listom istekle važnosti), kao i kao i tri mobilna telefona i više SIM kartica
13809 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.05.2019. 11:40h

Barska policija uhapsila je Podgoričanina Dejana Vukmirovića (38) zbog sumnje da je sa Dankom Bakračem, koji je uhapšen u januaru, nabavio i držao 206,8 kilograma marihuane radi prodaje.

"On je osumnjičen da je u vozilo, kojim je upravljao D.B. (38) iz Podgorice, navedenog dana zajedno sa njim utovario marihuanu koju je D.B. prevozio, sa namjerom ova dva lica da ovu drogu stave u promet. Droga je navedenog dana, 13. januara, otkrivena u vozilu kojim je upravljao D.B. koji je bježao policiji. Nakon kraće potjere za vozilom, kojom prilikom je D.B. više puta ostvario kontakt sa službenim policijskim vozilom u cilju onesposobljavanja službenog vozila u potjeri, a pri čemu je nastala totalna šteta na oba vozila, došlo je do prevrtanja vozila kojim je upravljao D.B. Osumnjičeni D.B. i dva policijska službenika su ovom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede. D.B. je tada lišen slobode", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Vukmirović se sumnjiči da se, nakon što je zajedno sa Bakračem utovario drogu u njegovo vozilo „Nissan Terrano“, regionalnim putem Ada Bojana – Ulcinj kretao svojim automobilom „Škoda Octavia“ ispred vozila koje vozio Bakrač.

Vukmirović se, kako se sumnja, kretao automobilom ispred vozila koje je vozio Bakrač, u namjeri da mu javi ukoliko uoči policijske patrole. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, međutim, uspjeli da sustignu Bakrača i da ga uhapse.

"Shodno saznanjima do kojih su došli a koja ukazuju na sumnju da je u nabavci, prevozu i držanju 206,8 kg marihuane radi dalje prodaje učestvovao i D.V, službenici CB Bar su juče, nakon što su od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici pribavili naredbu, izvršili pretrese stana i drugih prostorija u Baru, kućice na Adi Bojani i putničkog motornog vozila „Škoda Octavia“ koje koristi D.V. Pretresima su pronađeni i oduzeti pištolj marke Tangfolio sa okvirom i deset metaka cal. 9 mm u ilegalnom posjedu (sa oružnim listom istekle važnosti), kao i tri mobilna telefona i više SIM kartica. Osumnjičeni D.V. je lišen slobode", saopšteno je iz policije.

Vukmirović je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: