Nalaz vještaka dobili nakon dvije godine

Tomović je ranije kazao da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici. Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede na licu, tijelu i koljenima
6035 pregleda 1 komentar(a)
Borozan, Foto: Filip Roganović
Borozan, Foto: Filip Roganović

Vještak informacione struke Maja Medenica dostavila je Osnovnom sudu nalaz sa kamera u podgoričkom Centru bezbjednosti, gdje je 2015. godine Braslav Borozan navodno fizički napao tri službenika policije.

Borozanov pravni zastupnik, advokat Dalibor Tomović, tražio je da se ročište odloži, s obzirom da mu je juče dostavljen nalaz vještačenja kamera koji se čekao dvije godine.

Sudija Rade Ćetković zakazao je novo suđenje za 6. decembar. Ročišta u tom postupku odgađaju se dvije godine, jer vještak dugo nije mogao da uradi nalaz i utvrdi da li su radile kamere u kancelarijama i hodniku Centra bezbjednosti i da li je MUP dostavio tačne informacije o usklađenosti video-nadzora sa realnim vremenom.

Tomović je ranije kazao da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici. Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede na licu, tijelu i koljenima.

Tužilaštvo je krivičnu prijavu policajaca procesuiralo za 20 dana, dok ni nakon tri godine nije odlučivalo o krivičnoj prijavi koju je Borozan podnio protiv službenika podgoričke policije, tvrdeći da je zlostavljan u stanici policije u oktobru 2015. godine. Tužilaštvo je odbacilo Borozanovu prijavu, nakon što je Tomović podnio ustavnu žalbu zbog torture i mučenja...

Bonus video: