Neprijavljivanje javnog okupljanja: Policija podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv sedam osoba

"Radnja prekršaja se sastoji u nepodnošenju pisane prijave za održavanje javnog okupljanja, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja, a u skladu sa članom 10 stav 1. Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama", saopšteno je iz UP
850 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Zgrada Uprave policije, Foto: Boris Pejović

Protiv sedam osoba policija je podnijela 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja.

"Službenici Uprave policije su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima koja su održana u deset gradova Crne Gore u organizaciji grupe građana, protiv ukupno sedam lica podnijeli 11 zahtjeva za pokretanje prekšajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja", kazali su iz Uprave policije (UP).

Iz UP su kazali da su policajci iz Budve, Herceg Novog, Bijelog Polja, Pljevalja, Žabljaka, Kotora, Tivta, Mojkovca, Kolašina i Šavnika u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjima u pomenutim gradovima koje je organizovala grupa građana, a koja su se održala 13. i 14. aprila 2019. godine, nadležnim sudovima podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

"Radnja prekršaja se sastoji u nepodnošenju pisane prijave za održavanje javnog okupljanja, najkasnije pet dana prije njegovog održavanja, a u skladu sa članom 10 stav 1. Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama", saopšteno je iz UP.

Bonus video: