Nikolić: Pranje novca je kada mi žena u džepu opere deset eura

"Vjerujte mi da ne znam šta znači pranje novca. Jedino kada mi u džepu ostane deset eura, pa mi žena opere u veš mašini, eto znam za takvo pranje para“, kazao je optuženi Momir Nikolić na suđenju lideru DF-a Nebojši Medojeviću
3592 pregleda 3 komentar(a)
Momir Nikolić (arhiva), Foto: Luka Zeković
Momir Nikolić (arhiva), Foto: Luka Zeković

Suđenje jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Momiru Nikoliću, optuženi za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca, nastavljeno je u Višem sudu u Podgorici, pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Vesna Pean.

Okrivljeni Nikolić je sudu ispričao da se građevinarstvom bavi više od 35 godina, te da nikada nije dobio ni prekršajnu prijavu. Na pitanje advokata Dušana Radosavljevića, šta znači pranje novca, ovako je odgovorio.

"Vjerujte mi da ne znam šta znači pranje novca. Jedino kada mi u džepu ostane deset eura, pa mi žena opere u veš mašini, eto znam za takvo prave para“, kazao je Nikolić i sve nasmijao u sudnici.

"Nemam ja pojma kako funkcionošu of šor kompanije. Ne znam šta znači kastodi računi. Radio sam građevinu u Kotoru i Tivtu. Mene nikada niko nije kontrolisao. Radio sam časno i pošteno", pojasnio je Nikolić.

Nebojša Medojević je, odgovarajući na pitanja advokata odbrane, kazao da “još nije kasno da se odbaci optužnica”.

"Optužnica mi je potpuno nejasna jer u njoj ne postoji biće krivičnog djela pranje novca. Još nije kasno da se povuče optužnica jer mi ona ne omogućava fer odbranu. Ovo je apsolutno politički proces koji se samo odvija u krivično pravnom sistemu Crne Gore", poručio je Medojević.

Medojević i Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Bonus video: