Nikšićanin osumnjičen da je 2016. ubio Radovana Matovića

Policija je protiv M.Ž podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
37233 pregleda 4 komentar(a)
Radovan Matović, Foto: Facebook
Radovan Matović, Foto: Facebook

M.Ž. (50) iz Nikšića osumnjičen je da je u noći između 20. i 21. februara 2016. godine u Đenovićima ubio Radovana Matovića iz Herceg Novog.

"Policija je, radeći na rasvjetljavanju ubistva R.M, preduzela niz aktivnosti koje su dovele do identifikovanja M.Ž. Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela radio je i Tim za rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata koji je u oktobru prošle godine formirao direktor Uprave policije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da je M.Ž. ubio Matovića upotrebom vatrenog oružja.

Beživotno tijelo Matovića pronađeno je 21. februara 2016. godine u njegovom vozilu.

"Nakon počinjenog krivičnog djela policijski službenici su izvršili uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, a tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je, radi rasvjetljavanja ubistva, sprovela kriminalističku obradu nad više lica i preduzela niz operativno – taktičkih i tehničkih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja lica osumnjičenog da je izvršilo navedeno krivično djelo.Na osnovu svih preduzetih aktivnosti, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da je M.Ž. lišio života R.M. ", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je policija protiv M.Ž. državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Osumnjičeni M.Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: