Novčane kazne za krivolov na Skadarskom jezeru

Od osoba zatečenih u krivolovu oduzeti čamac i vanbrodski motor i ostala sredstva namijenjena za nelegalni izlov ribe
2212 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero/Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Skadarsko jezero/Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u saradnji sa pripadnikom Uprave policije zatekli su 2. januara u rejonu Zatica dvije osobe u nelegalnom izlovu ribe.

Služba zaštite je, kako je saopšteno iz NPCG, od osoba zatečenih u krivolovu oduzela čamac i vanbrodski motor i ostala sredstva namijenjena za nelegalni izlov ribe, a Inspekcija za slatkovodno ribarstvo prekršajnim nalogom izrekla im je novčane kazne u visini od 500, odnosno 1.500 eura.

"Podsjećamo da je Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uspostavilo Call centar kako bi omogućili savjesnim građanima da se na efikasan način postupa po prijavama za nelagne aktivnosti u ovom zaštićenom prirodnom dobru. Građani putem poziva na broj telefona 067/000-825 mogu tokom 24 časa prijaviti sve uočene nelegalne aktivnosti", navodi se u saopštenju.

NP Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima ovog zaštićenog područja i ističe da upotreba nezakonitih sredstava za ulov ribe negativno utiče na očuvanje ukupnog biodiverziteta.

Bonus video: