Novljanka osumnjičena da je izbjegla plaćanje poreza od preko 14.300 eura

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je N.R. kao izvršni direktor i odgovorna u d.o.o. "Plava laguna" Herceg Novi počinila krivično djelo utaja poreza tako što u restoranu koji posluje u okviru te firme, na jednoj od dvije ragistarske kase, nije prikazala evidentirani porez i izbjegla plaćanje PDV-a
1136 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Protiv N.R. (41) iz Herceg Novog podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju i krivično djelo lažni bilans u sticaju sa krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je N.R. kao izvršni direktor i odgovorna u d.o.o. "Plava laguna" Herceg Novi počinila krivično djelo utaja poreza tako što u restoranu koji posluje u okviru te firme, na jednoj od dvije ragistarske kase, nije prikazala evidentirani porez i izbjegla plaćanje PDV-a.

"Inspekcijskim nadzorom izvršenim od strane Poreske uprave PJ Herceg Novi od 28. avgusta 2018. i 05. septembra 2018. godine, utvrđeno je da osumnjičena za poslove tokom 2017. i 2018. godine u mjesečnim prijavama poreza na dodatnu vrijednost nije prikazala promet evidentiran na jednoj fiskalnoj kasi, na koji način je, kako se sumnja, umanjila pripadajuće poreske obaveze, odnosno izbjegla plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 14.326 eura za 2017. i 2018. godinu", saopšteno je iz Uprave policije.

Daljim kriminalističkim mjerama i radnjama policijski službenici su došli do sumnje da je N.R. počinila i krivično djeo lažni bilans u sticaju sa krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa.

"Sumnja se da je ovo krivično djelo počinila na način što je, kao odgovorno lice u navedenom pravnom licu, na osnovu ovako lažno prikazanog stanja u svom knjigovodstvu, u namjeri da sebi ili drugom pribavi korist, sačinila bilans stanja i uspjeha za poslovnu 2017. godinu umanjen za iznos dobiti od 63.418 eura, na koji iznos je bila u obavezi do 31. marta 2018. godine da obračuna i plati porez na dobit u iznosu od 5.707 eura", zaključje se saopštenju policije.

Bonus video: