Nikšić: Od 17. marta procesuirane 52 osobe

"Po predlogu tužilaštva, proitv sedam lica Osnovni sud u Nikšiću je odredio pritvor u trajanjo od 30 dana”, navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću
1945 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2020. 13:44h

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je od 17. marta danas procesuiralo 52 osobe zbog osnovane sumnje da su postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja i time izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“U istom periodu, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću, je optužilo 17 lica za predmetno krivično djelo, dok je protiv 35 lica izviđaj u toku. Po predlogu tužilaštva, proitv sedam lica Osnovni sud u Nikšiću je odredio pritvor u trajanju od 30 dana”, navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

Rješenjem sudije za istragu nikšićkog Osnovnog suda, Nikšićanima V.F., Đ. A., B. A. i N. L., određen je pritvor do 30 dana zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Njih četvoro su bili u jednom vozilu u periodu nakon 19 časova čime su prekršili naredbe – zabrana prevoza više od dva punoljetna lica u putničkom motornom vozilu i zabrana izlaska iz objekta stanovanja radnim danima u vremenu od 19 do 5 časova.

Nikšićaninu Ž.V., koji je lišen slobode 28.marta jer je suprotno naredbi otvorio ugostiteljski objekat, krivično vijeće Osnovnog suda u Nikšiću produžilo je pritvor do dalje odluke suda.

Bonus video: