Odgođeno suđenje Laboviću: Grba se nije pojavio, policija ga nije pronašla

Na predlog Ćetkovića da se pročita izjava svjedoka koju je dao tužiocu tokom istrage, Labovićev branilac - advokat Zoran Vukićević insistirao je da Grba svjedoči neposredno pred sudom
2715 pregleda 0 komentar(a)
Sudi mu se za prikrivanje krivičnog djela: Labović, Foto: Boris Pejović
Sudi mu se za prikrivanje krivičnog djela: Labović, Foto: Boris Pejović

Za 11. mart odgođeno je juče suđenje bivšem policajcu Labudu Laboviću zbog prikrivanja krivičnog djela, jer se na jučerašnjem ročištu nije pojavio svjedok Petar Grba.

Sudija Rade Ćetković pojasnio je da su izdali naredbu za njegovo prinudno dovođenje, ali da ga službenici Uprave policije nijesu pronašli na mjestu gdje je prijavljen.

Kazao je da je od Uprave policije dobio informaciju da je Grba još početkom decembra napustio državu i da se nije vraćao od tada.

Na predlog Ćetkovića da se pročita izjava svjedoka koju je dao tužiocu tokom istrage, Labovićev branilac - advokat Zoran Vukićević insistirao je da Grba svjedoči neposredno pred sudom.

Zbog toga je Ćetković kazao da će izdati novu naredbu za privođenje i da se od granične policije dobije tačan podatak o prelasku granice svjedoka.

Protiv Labovića je podgoričko Osnovno državno tužilaštvo (ODT) podiglo optužnicu zbog krivičnog djela prikrivanje.

Podgoričanin Miodrag Vas ranije je pred sudom izjavio da ga je Labović pritiskao da ukrade dva automobila 2017. godine kako bi izmirio dio dugovanja prema njemu.

Labović je rekao da mu Vas smješta cijeli slučaj zbog toga jer mu duguje značajna novčana sredstva po osnovu rente za automobile, oštećenja na automobilima koje je iznajmljivao kod njega, duga za iznajmljivanje stana i vodu i struju koju je trošio.

Vas i Grba osuđeni su na zatvorske kazne zbog krađe automobila.

Vas je ranije rekao da su obojica ukrali automobile kako bi vratili novac Laboviću.

Bonus video: