Odloženo suđenje Bjelopoljcu Suadu Mujezinoviću

Mujezinović je, prema optužnici, na teritoriji Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi uz pomoć više nepoznatih osoba, u period od 30. jula do 1. decembra 2014. godine vršili krivična djela preprodaje droge
2814 pregleda 0 komentar(a)
Mujezinovića dovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković
Mujezinovića dovode u sud, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.06.2019. 11:06h

Suđenje Bjelopoljcu Suadu Mujezinoviću (40), zbog krivčnog djela kriminalno udruživanje, nije danas počelo u Višem sudu.

Suđenje je odloženo nakon zahtjeva njegovog advokata Draga Konatara da se Mujezinoviću omogući vrijeme za upoznavanje sa svim spisima predmeta, jer je tek nedavno izašao iz ekstradicionog pritvora i prije par dana iz Spuža prebačen u bjelopoljski zatvor.

Viši sud je ranije osudio sedmoricu zbog kriminalnog udruživanja i prodaje droge, a Mujezinović je, u odsustvu zbog bjekstva, osuđen na pet godina zatvora.

Mujezinović je bio označen kao vođa kriminalne grupe. Kako je u međuvremenu dostupan crnogorskim vlastima i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Spužu, Viši sud je prihvatio njegov zahtjev i odobrio ponovno suđenje.

Mujezinović je, prema optužnici, na teritoriji Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi uz pomoć više nepoznatih osoba, u period od 30. jula do 1. decembra 2014. godine vršili krivična djela preprodaje droge.

Bonus video: