Odloženo suđenje bjelopoljskim ljekarima

„Odlaganje je uslijedilo nakon što je advokat optužene Cimaljević Kasim Dizdarević danas podneskom obavijestio sud da se njegova branjenica dr Jela Cimbaljević nalazi na liječenju u Srbiji, i da treba da bude podvrgnuta hiruškoj intervenciji, za šta je priložio medicinsku dokumentaciju“, saopšteno je Vijestima
2337 pregleda 4 komentar(a)
Jeremić, Tahirović i Puletić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Jeremić, Tahirović i Puletić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Suđenje ljekarima bjelopoljske Bolnice, koji se terete zbog infekcije pet beba od kojih je jedna preminula, koji je trebalo da se održi 26. novembra, odlaže se na neodređeno vrijeme.

Ljekari odgovaraju zbog infekcije beba u novembru 2014. godine.

„Odlaganje je uslijedilo nakon što je advokat optužene Cimaljević Kasim Dizdarević danas podneskom obavijestio sud da se njegova branjenica dr Jela Cimbaljević nalazi na liječenju u Srbiji, i da treba da bude podvrgnuta hiruškoj intervenciji, za šta je priložio medicinsku dokumentaciju“, saopšteno je Vijestima iz PR službe Višeg suda.

Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora. Apelacioni sud je odlukom od 20.februara prošle godine uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju i preinačio presudu Višeg suda u Bijelom Polju od 27. jula 2017. i optužene ljekare osudio na po godinu zatvora.

Vrhovni sud Crne Gore usvojio zahtjev za zaštitu zakonitosti, koji su izjavili branioci optuženih bjelopoljskih doktora, protiv pravosnažnih presuda Apleacionog i Višeg suda u Bijelom Polju i naložio ponovno otvaranje glavnog pretresa pred vijećem sudije Vukomira Boškovića.

Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović , kao načelnica Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, te Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Bonus video: