Odloženo suđenje Obradoviću i Ivanoviću

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Obradovića i Ivanovića, koji se terete za zloupotrebu položaja, odnosno da su tokom privatizacije Telekoma iz te kompanije izvukli 2,3 miliona eura kroz fiktivni ugovor sa kompanijom Rawleing o analizi regionalnog tržišta telekomunikacija
2377 pregleda 1 komentar(a)
Obradović i Ivanović, Foto: Savo Prelević
Obradović i Ivanović, Foto: Savo Prelević

Suđenje bivšim čelnicima “Telekoma” Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, optuženi da su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist od 2,3 miliona eura kompaniji "Rawleigh Trading“ iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi, koje je zakazano za danas u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 26. februar, navela je Aida Muzurović, savjetnica za odose sa javnošću.

“Na zahtjev specijalnog državnog tužilaštva, glavni pretres se odlaže za 26. februar”, rekla je “Vijestima” Muzurović.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Obradovića i Ivanovića, koji se terete za zloupotrebu položaja, odnosno da su tokom privatizacije "Telekoma" iz te kompanije izvukli 2,3 miliona eura kroz fiktivni ugovor sa kompanijom "Rawleing" o analizi regionalnog tržišta telekomunikacija.

U optužnici se dodaje da su oni 27. oktobra 2005. godine, sa preduzećem "Rawleing Trading" iz Londona zaključili ugovor o pružanju konsultantskih usluga, kojim je navodno to preduzeće obavezano da izvrši procjenu trenutne situacije u sektoru telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi.

Bonus video: