ODT Berane: Pritvor do 72 sata za pet osoba

Lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
3446 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama lišilo je slobode E.T. i N.R. iz Berana zbog sumnje da su izvršili krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

ODT u Beranama je, takođe, slobode lišio još tri lica, B.G, A.B i Z.P iz ovog grada, zbog sumnje da su izvršili i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"U konkretnom slučaju, u odnosu na krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, postoje osnovi sumnje da osumnjičeni nijesu postupali po Naredbama za preduzimanje privremenih mjera za spječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i spječavanje prenošenja novog koronavirusa, koju je donijelo Ministarstvo zdravlja, kojima je propisana zabrana izlaska iz objekta stanovanja građanima subotom i nedjeljom od 13 do 5 časova narednog dana i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koji nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva", navodi se u saopštenju.

ODT Berane je nakon salušanja svim osumnjičenim licima odredio zadržavanje do 72 časa.

Bonus video: