ODT ispituje navode o napadu na Otaševića - Vijesti.me
NAKON PISANJA "DANA"

ODT ispituje navode o napadu na Otaševića

"Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je upoznat sa ovim događajem i odmah je izdao naloge policiji za postupanje u pravcu utvrđivanja odlučnih činjenica", odgovoreno je "Vijestima" iz tužilaštva

Osnovno državno tužilaštvo
Osnovno državno tužilaštvo (Foto: Filip Roganović)

Dnevni list "Dan" objavio je danas da je tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je juče novinara tog lista, Vladimira Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca, Miloša Šoškića, kako kupuju mobilni telefon.

"Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je upoznat sa ovim događajem i odmah je izdao naloge policiji za postupanje u pravcu utvrđivanja odlučnih činjenica", odgovoreno je "Vijestima" iz tužilaštva.

"Dan" piše da se napad na Otaševića dogodio juče u poslovnom centru „Delta”, te da je Šoškić sve je to mirno posmatrao, ćuteći i ne reagujući. 

Urednik "Dana" i predsjednik Komisije za istrage napada na novinare, Nikola Marković, obratio se v.d. Vrhovnog državnog tužioca i predsjedniku Tužilačkog savjeta, Ivici Stankoviću, sa zahtjevom da, u skladu sa Etičkim kodeksom državnih tužilaca, po hitnom postupku inicira procesuiranje višeg državnog tužioca, Miloša Šoškića.


Vidi sve komentare