Opet odgođeno suđenje Borozanu

Branilac Borozana, advokat Dalibor Tomović, ocijenio je da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici
1482 pregleda 0 komentar(a)
Tvrdi da je prebijen: Borozan, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Tvrdi da je prebijen: Borozan, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović

Sudija Rade Ćetković tražiće od Ministarstva unutrašnjih poslova informaciju gdje se nalazi dokumentacija o snimcima iz podgoričkog Centra bezbjednosti, u postupku u kome je Braslav Borozan optužen da je napao tri policajca u stanici policije oktobra 2015. godine i lakše ih povrijedio.

Za 24. april zbog toga je juče odgođeno suđenje Borozanu.

Ročišta u tom postupku odgađaju se duže od godinu, jer vještak ne može da uradi nalaz i utvrdi da li su radile kamere u kancelarijama i hodniku Centra bezbjednosti i da li je MUP dostavio tačne informacije o usklađenosti video-nadzora sa realnim vremenom.

Branilac Borozana, advokat Dalibor Tomović, ocijenio je da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici.

Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede u vidu podliva na licu, tijelu i povrede koljena.

Tužilaštvo je krivičnu prijavu policajaca procesuiralo za 20 dana, dok ni nakon tri godine nije odlučivalo o krivičnoj prijavi koju je Borozan podnio protiv službenika podgoričke policije, tvrdeći da je zlostavljan u stanici policije u oktobru 2015. godine.

Advokat Tomović zato je, u njegovo ime, podnio ustavnu žalbu zbog torture i mučenja kao i nepostupanja po njegovoj krivičnoj prijavi.

Bonus video: