Opet odgođeno suđenje Markušu: Ako ne dođe na sljedeće ročište, ide u pritvor

Prema navodima optužnice, Markuš je 5. novembra prošle godine ugrozio sigurnost Strahinje Boškovića iz Kolašina kojem je prijetio da će ga ubiti
5895 pregleda 1 komentar(a)
Sljedeći put će mu odrediti pritvor: Ranije privođenje Markuša, Foto: Boris Pejović
Sljedeći put će mu odrediti pritvor: Ranije privođenje Markuša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.12.2019. 09:01h

Suđenje Podgoričaninu Bojanu Markušu zbog ugrožavanja sigurnosti ponovo je juče odloženo, a sudija Osnovnog suda Rade Ćetković upozorio je okrivljenog da će mu odrediti pritvor ukoliko ne bude pristupio na sljedećem glavnom pretresu.

Glavni pretres odložen je juče jer je njegov pravni zastupnik - advokat Damir Lekić, bio odsutan zbog opravdanih porodičnih obaveza.

Ćetković mu je kazao da se glavni pretres previše odlaže, najčešće zbog zdravstvenog stanja Markuša i najavio da se sljedeće ročište 7. februara mora održati ili će optuženome biti određen pritvor.

Prema navodima optužnice, Markuš je 5. novembra prošle godine ugrozio sigurnost Strahinje Boškovića iz Kolašina kojem je prijetio da će ga ubiti.

Kada se Bošković sreo sa njim, piše u tom tužilačkom aktu, Markuš je uperio pištolj ka njemu.

Povišenim tonom obratio mu se i rekao: „Ima da se pojaviš đe ti kažem, da ti ne bih sasuo petnaest metaka u grkljan, pa ćete viđeti đe možete da mafijate”.

Navodi se da je nakon tri dana u telefonskom razgovoru ponovo prijetio Boškoviću, govoreći mu: “Džabe ti je što si me blokirao na sve društvene mreže, srediću ja tebe, sasuću ti petnaest metaka u grlo”.

Bošković je tužiocu ispričao da mu se Markuš javio preko društvene mreže Instagram, predstavljajući se kao policajac.

Tada mu je saopštio da moraju da se vide zbog nekog ispitivanja. Markuš je ranije osuđen na osam mjeseci zatvora u procesu u kome je optužen da se lažno predstavljao kao policajac, zaustavljao i pretresao svoje sugrađane.

Bonus video: