Optužnicu protiv Kneževića će razmatrati u septembru

Istražni organi su došli do podataka koji ukazuju da je grupa, koju je predvodio odbjegli biznismen, za 1,9 miliona eura oštetila firmu „Global karbon“ čiji je osnivač IBM
4111 pregleda 4 komentar(a)
U septembru razmatraju dvije optužnice: Knežević, Foto: Filip Roganović
U septembru razmatraju dvije optužnice: Knežević, Foto: Filip Roganović

Zbog godišnjih odmora pojedinih advokata, 11. septembra biće razmatrana validnost dviju optužnica, koje je protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića i članova njegove kriminalne grupe podiglo Specijalno državno tužilaštvo.

Riječ je o optužnicama u slučajevima poznatim kao „Karbon“ i „Montenegro Airlines“. U slučaju “Karbon” osim Kneževića, na optužnici su se našli bivši izvršni direktor Invest banke Montenegro (IBM) Zoran Nikolić i nekadašnji član odbora direktora te banke Predrag Dašić, izvršna direktorica „Global karbona“ Biljana Bašović i dugogodišnja Kneževićeva saradnica u više kompanija u okviru grupe, kao što su “Atika land” i “Mogren hil”, Brankica Bašović.

Ova kriminalna grupa se tereti da je svojim djelovanjem pribavila imovinsku korist od 1,9 miliona eura. Status svjedoka saradnika u ovom predmetu dobio je bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić.

Istražni organi su došli do podataka koji ukazuju da je grupa, koju je predvodio odbjegli biznismen, za 1,9 miliona eura oštetila firmu „Global karbon“ čiji je osnivač IBM.

U drugom sučaju zbog malverzacija kojom su Aerodromi Crne Gore oštećeni za tri miliona eura, optužnicom je pored Kneževića obuhvaćeno pravno lice Atlas banke, te bivši izvršni direktor Atlas banke Marko Nikolić i direktorica sektora platnog prometa te banke Dijana Zečević.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva, Knežević se tereti da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novac Aerodroma nakon isteka oročenja depozita.

Bonus video: