Osam mjeseci robije za prijetnje Đukanoviću, Markoviću, Katniću i Veljoviću

Na jednom snimku Milatović, između ostalog, tvrdi da je plaćeni ubica i uz psovke i uvrede traži od Veljovića i Katnića da puste na slobodu optužene za kriminalno udruživanje Ranka Radulovića, Erogena Brajovića i Igora Vukotića
9374 pregleda 6 komentar(a)
Prijetio čelnicima crnogorskih institucija: Milatović, Foto: Screenshot
Prijetio čelnicima crnogorskih institucija: Milatović, Foto: Screenshot

Podgoričanin Vlatko Milatović (57) i pravosnažno je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog dva video - snimka u kojima je prijetio predsjedniku države Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću.

Tako je Viši sud potvrdio presudu sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nade Rabrenović. Njemu se sudilo za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Milatović je uhapšen krajem septembra prošle godine, nakon što su snimci objavljeni na društvenim mrežama.

Tužilaštvo ga je u početku sumnjičilo i za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, međutim, u međuvremenu je odustalo od toga i optužilo ga za napad na službeno lice.

Na jednom snimku Milatović, između ostalog, tvrdi da je plaćeni ubica i uz psovke i uvrede traži od Veljovića i Katnića da puste na slobodu optužene za kriminalno udruživanje Ranka Radulovića, Erogena Brajovića i Igora Vukotića.

“Prigušivač ili snajper će da ti radi”, jedna je od prijetnji koju je Milatović uputio Veljoviću. Na drugom snimku, Milatović vadi nož kojim maše oko sebe i prijeti da će Đukanoviću “oba oka izvaditi”.

“Pet miliona eura ako mi ne legne na ručun i brata ću ti i sina Blaža… Niko ti neće pomoći. Ima da te koljem”, rekao je Milatović.

On je odranije poznat policiji po krivičnim djelima krađe, nasilničko ponašanje, šverc droge...

Bonus video: