Oštetili budžet Crne Gore za 59.000 eura

"Osumnjičeni V.A. (45), J.A. (35) i M.J. (60) su, sumnja se, kao ovlašćena lica privrednog društva „VIA D.K. BB“ iz Podgorice, u namjeri da sebi ili drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu službenika Poreske uprave, vršeći statusne promjene navedenog privrednog društva, odnosno prenoseći statusne pozicije sa jednog lica na drugo...", saopšteno je iz UP
3965 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 21.01.2020. 15:28h

Policija je u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara, saopšteno je iz Uprave policije.

"Osumnjičeni V.A. (45), J.A. (35) i M.J. (60) su, sumnja se, kao ovlašćena lica privrednog društva „VIA D.K. BB“ iz Podgorice, u namjeri da sebi ili drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem u zabludu službenika Poreske uprave, vršeći statusne promjene navedenog privrednog društva, odnosno prenoseći statusne pozicije sa jednog lica na drugo, u periodu od 2. decembra 2015. do 29. januara 2016. godine, doveli do skraćenog postupka dobrovoljne likvidacije za privredno društvo „VIA D.K. BB“, a bez prethodnog izmirivanja zakonom propisanih dospjelih obaveza prema Poreskoj upravi, odnosno, državi Crnoj Gori a koje su proistekle iz poslovanja predmetnog društva", navodi se u saopštenju.

V.A., J.A. i M.J. su na ovaj način oštetili budžet Crne Gore za iznos od oko 59.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: