Osumnjičen za razbojništvo: Bjelopoljcu određen pritvor

Policijski službenici CB Pljevlja izuzeli su tragove sa mjesta događaja i uputili na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgrad
1544 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Sudija za istragu Osnovnog suda u Pljevljima odredio je istražni zatvor do 30 dana Bjelopoljcu D.F. (46), zbog osnovane sumnje da sredinom jula 2014, dva sata iza ponoći izvršio razbojništvo u pljevaljskom selu Kalušići.

D.F je lišen slobode prije tri dana u bjelopoljskom naselju Nikoljac, ispred Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, nakon čega je predat službenicima CB Pljevlja.

"Osnovano se sumnja da je F.D. najvjerovatnije sa još dvojicom saučesnika, došao u selo Kalušići, opština Pljevlja, gdje su se upotrebom podesnog sredstva popeli na terasu porodične kuće J.M. i upotrebom fizičke snage polomili balkonski prozor dnevne sobe, a zatim ušli u unutrašnjost objekta, u sobu gdje je spavala oštećena. Tom prilikom prijavljeni je sa dva nn saučesnika hvataju oštećenu, guraju je na kauč govoreći joj da se licem okrene prema kauču ne dozvoljavajući joj da podigne glavu a tražeći od nje da im preda novac. Prijavljeni je uzeo maramu od oštećene koju joj je zavezao preko glave i očiju, kako ga oštećena ne bi prepoznala, a pošto je J.M. odbila da preda novac oni razvaljuju vrata od spavaće sobe gdje vrše premetačinu i iz kecelje oštećene uzimaju novac u iznosu od 300 eura i udaljuju se iz kuće, gdje su na udaljenosti oko 250 etara od kuće odbacili maramu koju su uzeli iz kuće oštećene“, navodi se u saopštenju policije, kojeg je potpisao načelnik CB Pljevlja Dragan Slavulj.

Policijski službenici CB Pljevlja izuzeli su tragove sa mjesta događaja i uputili na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgrad.

"Vještačenjem biološkog materijala u Forenzičkom centru utvrđeno je da isti pripadu licu D. F. a operativnim provjerama došlo se do saznanja da se on nalazi u Bijelom Polju. Od strane Osnovnog državnog tužioca u Pljevljima određenu mu je zadržavanje u trajanju od 72 sata, nakon čega mu je sudija za istragu Osnovnog suda Pljevlja odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana“, navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: