Osumnjičeni za pljačku pumpe poslati u pritvor

Petorica Podgoričana uhapšena su 24. juna oko pet sati izjutra u danilovgradskom naselju Sladojevo kopito
6160 pregleda 4 komentar(a)
Automobil osumnjičenih za pljačku pumpe, Foto: Uprava policije
Automobil osumnjičenih za pljačku pumpe, Foto: Uprava policije

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda poslao je u pritvor Podgoričane Marka Rnkovića (25), Luku Nikića (26), Vaska Martinovića (35), Predraga Mirotića (27) i Željka Lakušića (31) osumnjičene da su u utorak ujutro, prijeteći pištoljem radnicima, opljačkali benzinsku pumpu "Montenegro petrol" u Podgorici.

To je "Vijestima" saopštio branilac Rnkovića, Nikića i Martinovića, advokat Damir Lekić.

Petorica Podgoričana uhapšena su 24. juna oko pet sati izjutra u danilovgradskom naselju Sladojevo kopito.

Do Danilovgrada su, bježeći od policije, oštetili nekoliko službenih automobila kojima su policajci pokušavali da im naprave blokadu.

Iz Uprave policije nakon hapšenja saopšteno je da su Rnković, Nikić, Martinović, Mirotić i Lakušić oko četiti sata maskirani fantomkama, silikonskim maskama, kačketima i sa rukavicama na rukama, uz prijetnju oružjem opljačkali pumpu.

"Odmah nakon saznanja o krivičnom djelu službenici policije su koordiniranom akcijom svih operativnih jedinica CB Podgorica započeli plansku potjeru za izvršiocima navedenog krivičnog djela, koji su se nakon izvršenja prethodno otuđenim putničkim motornim vozilom marke VW Vento, podgoričkih registarskih oznaka, uputili u pravcu Danilovgrada. Prilikom potjere na više pozicija izvršioci se nisu zaustavili na policijski znak za zaustavljanje, prilikom čega su ostvarili kontakt sa nekoliko policijskih vozila", saopšteno je iz policije.

U automobilu koji su razbojnici prethodno ukrali Podgoričaninu M.B. policija je pronašla pištolj, više potkapa, kapa i rukavica, kao i DVR uređaj za skladištenje snimaka sa video nadzora:

"Koji su takođe otuđeni sa benziske pumpe prilikom razbojništva. Kod navedenih lica pronađen je i oduzet novac za koji se osnovano sumnja da je otuđen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Novac će biti vraćen vlasniku", saopšteno je iz policije.

Bonus video: